Rivian pripravuje menší elektromobil pre Európu. Bude sa tu aj vyrábať

Výrobca elektrických vozidiel a dodávok z Kalifornie oznámil príchod menšieho vozidla pre Európu a Čínu. Riaditeľ RJ Scaringe potvrdil, že ich tu Rivian bude aj vyrábať.

Kalifornský startup je financovaný hlavne gigantmi Amazon a Ford Motor Company. V stredu sa jej riaditeľ pre agentúru Reuters vyjadril, že automobilka plánuje predávať svoje SUV v Európe v roku 2022, avšak až jej ďalšie produky sa tu budú predávať vo veľkých množstvách. Majú byť menšie a prispôsobené pre európskych zákazníkov.

Pre skutočný rast na európskych trhoch a v Číne bude Rivian potrebovať aj nové výrobné kapacity v týchto regiónoch. RJ Scaringe doplnil, že “by Rivian nebol skutočnou automobilkou, keby nemyslel aj na tieto trhy v dlhodobom horizonte”.

Súvisiacie články

Elektrický pickup R1T sa má začať vyrábať od júna 2021 a jeho cena sa v prvotnej verzii začne na 75 000 USD (63 200 €). SUV R1S začne na cenovke 77 500 USD (65 300 €). Ich lacnejšie verzie prídu na trh neskôr.

SUV Rivian R1S (Foto: Rivian)

Elektrická dodávka prvýkrát v reálnej premávke

Rivian už má prototypy elektrickej doručovacej dodávky pre Amazon. Je vyrábaná na rovnakej skateboardovej platforme ako modely Rivian R1S a R1T. Pozrite si prvé fotografie elektrickej dodávky v reálnej premávke. Táto dodávka bola špeciálne prispôsobená potrebám doručovania balíkov, do konca roka 2022 ich plánuje mať na cestách už 10 000.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.