Nissan Townstar Evalia: Až 7-miestne auto pre celú rodinu

Nissan

Elektrický Nissan Townstar, ktorý na trh dorazil ako nástupca ľahkého úžitkového vozidla e-NV200, sa dočkal ďalšej verzie. Pod názvom Nissan Townstar Evalia prichádza ako 5- až 7-miestny model zameraný na prepravu pasažierov. Značka o novinke informovala prostredníctvom tlačovej správy.

Vyzerá to tak, že k zmenám dochádza skutočne len vo využiteľnosti vozidla. Osobný model rovnako ako ten úžitkový poháňa elektromotor s výkonom 90 kW a krútiacim momentom 245 Nm. Obsahuje aj totožnú batériu s kapacitou 45 kWh. Dojazd Nissan Townstar Evalia má podľa metodiky WLTP dosahovať až 265 kilometrov.

Nissan Townstar Evalia | Zdroj: Nissan

Dobíjanie batérie prebieha prostredníctvom AC nabíjania s výkonom 22 kW alebo DC nabíjania s výkonom 80 kW. Pri využívaní rýchlejšieho nabíjania sa batéria z 15 na 80% svojej kapacity nabije za 37 minút. Nissan uvádza, že súčasťou štandardnej výbavy je tepelné čerpadlo aj bližšie nešpecifikovaný systém na kvapalinového chladenia.

Nissan vyzdvihuje praktickosť svojho nového modelu Townstar Evalia. Druhý a tretí rad sedadiel je možné sklopiť, prípadne úplne vybrať a zvýšiť tak úložnú kapacitu vozidla až na 3750 litrov.

Súvisiacie články
Nissan Townstar Evalia | Zdroj: Nissan

Nezabudlo sa ani na množstvo asistenčných funkcií a bezpečnostných systémov. Patrí sem napríklad asistent sledovania mŕtveho uhla, inteligentné núdzové brzdenie, asistent pre udržiavanie v jazdnom pruhu, predné a zadné parkovacie senzory či palubný systém eCall využívajúci tiesňovú linku 112.

Cena a konkurencia

Na model Nissan Townstar Evalia bude poskytovaná štandardná záruka počas obdobia 8 rokov alebo 160 000 kilometrov. Informácie o presnej dostupnosti alebo predajnej cene zatiaľ neboli zverejnené. Aktuálne sa očakáva, že cena bude o niečo vyššia než v prípade čisto úžitkovej verzie Nissan Townstar EV Van, ktorá začína na 43 200 €.

Medzi konkurenciu pre novinku od Nissanu patria elektrické “MPV” modely ako Citroën ë-Berlingo, Peugeot e-Rifter alebo Opel Combo Life-e. V segmente luxusnejších modeloch prichádza na um model Mercedes-Benz EQT., ktorý rovnako ako nedávno testovaný Renault Kangoo E-Tech Electric zdieľa s Nissanom Townstar technický základ.

Náš tip
Test Renault Kangoo E-Tech Techno EV45: Popoluška v trblietavých šatách
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.