MojElektromobil

Čínska spoločnosť BYD prichádza s ďalším prevratným riešením elektrického vozidla. Len nedávno sme vás informovali o ich tancujúcom super-športe, a teraz prichádzajú s elektromobilom s cenovkou len 15 000 €. Navyše nejde len o nejaký golfový vozík s dojazdom 50 km ale plnohodnotný elektromobil s dojazdom až 400 km, informuje Gizmochina.

Pokrok v oblasti zelenej dopravy, vládne stimuly aj zvyšujúci sa dopyt po takýchto vozidlách núti výrobcov prichádzať s bezkonkurenčnými riešeniami. Jedným z nich je aj spoločnosť BYD, ktorá nechce zaspať na vavrínoch a po výborných číslach v Číne sa chce rozšíriť do celého sveta. Aj preto teraz predstavila mestské vozidlo, ktoré dokáže na jedno nabitie batérie prejsť aj 400 km.

BYD e2 2023 sa vyznačuje elegantným a dynamickým dizajnom. Je postavený na platforme 3.0 a obsahuje elektrickú hnaciu sústavu, ako aj klimatizáciu s tepelným čerpadlom. Okrem toho v jeho interiéri nájdeme aj 12,8″ inteligentný displej, ktorý si môžete otáčať podľa vlastnej potreby. Nachádza sa tu aj 8,8″ LCD ovládací panel a systém sieťového pripojenia DiLink.

byd-e2
BYD e2 | Zdroj: BYD

Bezpečnosť a pohodlie sú zaistené pridaním systému monitorovania tlaku v pneumatikách TPMS a zadného parkovacieho radaru. Ide o naozaj kompaktné vozidlo, čo dokazujú aj jeho rozmery 4 260 x 1 760 x 1530 mm. Poznáme aj jeho vnútorný rázvor, ktorý dosahuje hodnoty 2 610 mm. Na úplné špecifikácie si však budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Zákazníci môžu využiť špeciálnu ponuku

Elektromobil BYD e2 2023 príde minimálne na čínsky trh v dvoch verziách, a to Comfort (13 624 €) a Luxury (14 551 €). Spoločnosť ponúka aj špeciálne výhody novým kupujúcim. Tí ktorí si vozidlo zakúpia v časovo ohraničenom období, môžu dostať špeciálnu ponuku ako 2 roky bezúročného financovania, 2 roky bezplatných dát do auta a doživotnú záruku na batériu, motor a elektrický systém.

Náš tip
Nulová degradácia batérie po takmer 100 000 km? Pri tomto elektromobile to má byť realita
12. apríla 2023

Pravidlá diskusie

Portál MojElektromobil.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+