Uber chce vlastné elektromobily. Spolupracuje s automobilkami

Zdroj: Business Insider

Podľa informácií z portálu InsideEvs, spoločnosť Uber spolupracuje s automobilkami na vývoji nového mestského elektromobilu. Ten má mať slabší výkon, no cenovo bude oveľa dostupnejší ako konkurencia. Toto zatiaľ o ňom vieme.

Elektrický automobil má slúžiť najmä ako prostriedok na prepravu osôb, rovnako ako vozidlo určené na donášku pre Uber Eats. Vedenie spoločnosti sa rozhodlo pre tento krok, najmä z dôvodu redukcie celkových nákladov.

Dara Khosrowshahi, CEO Uberu, tvrdí, že elektromobil nemusí mať najvyšší výkon alebo pozoruhodné zrýchlenie. Má byť hlavne pohodlný pre vodiča a prepravované osoby, ktoré by v novom modeli mohli dokonca sedieť tvárou oproti sebe. Taktiež povedal, že znížením požiadaviek na vozidlo sa znížia aj náklady, čo je hlavným cieľom spoločnosti.

Uber pracuje aj na vozidlách s autonómnou jazdou | Zdroj: cnet

Pri donáškových službách sa zamerajú najmä na menšie, trojkolesové a dvojkolesové vozidlá. Tie budú mať nízky dopad na životné prostredie, a hlavne dostatočne veľké úložné priestory. Poslíčkom budú slúžiť na plynulú prepravu po meste a vyhýbanie sa zápcham.

Súvisiacie články

S akými automobilkami bude spolupráca prebiehať sme sa zatiaľ nedozvedeli, a ostáva nám len čakať na prvé informácie. V predchádzajúcom období spolupracoval Uber napríklad so start-upom Arrival, a to na výrobe vozidiel určených na prepravu osôb.

Uber prechádza na uhlíkovo-neutrálnu prepravu

Uber chce do roku 2030 premeniť celú svoju flotilu na plne elektrickú. Ako prvým testovacím mestom je Londýn, nasledovať má aj Paríž a Amsterdam. Aj preto nadviazal spoluprácu s požičovňou automobilov Hertz, ktorej výsledkom má byť až 25 000 elektromobilov pre Uber už do roku 2025. Medzi elektromobily zahrnuté v tejto spolupráci budú patriť aj modely od Tesly či Polestaru.

Náš tip
Porovnanie cien palív prekvapí: Koľko stojí nabíjanie elektromobilu?
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.