Porsche ukázalo svoj druhý elektrický koncept s podporou 800V nabíjania

Porsche je jednou z automobiliek, ktoré majú v oblasti elektromobility veľké plány. O 6 rokov má byť každé druhé vozidlo z jej produkcie plne elektrické. Testovacie prototypy prvého elektrického modelu Mission E už brázdia cesty. Teraz nám Porsche ukázalo ďalší koncept elektromobilu.  

Na Electric Vehicle Symposium (EVS) v Stuttgarte, ktorého sponzorom je aj Porsche, prezentovala nemecká automobilka “výskumný” elektromobil Cayman e-volution. Ten dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,3 sekundy a ponúka dojazd 200 km. Avšak v jeho prípade nejde ani tak o výkon a dojazd, ako o podporu rýchlonabíjania. Vozidlo totiž slúži len ako prototyp pre nabíjanie pod vysokým napätím, ktoré dosahuje až 800V. Do výroby sa teda nedostane.

Náš tip
Na svete sú prvé špionážne fotografie z testovania elektrického Porsche Mission E
Porsche Mission E

Porsche má aj novú nabíjačku

Ako už dlhší čas vieme, Porsche vyvinulo ultra-rýchlu nabíjaciu stanicu. Prvá takáto stanica stojí pred centrálou automobilky v Berlíne a má výkon 350 kW. No a koncept Porsche Cayman e-volution je prvým vozidlom, ktoré je možné reálne nabíjať na takejto nabíjačke. Automobilka sa chystá na prebiehajúcom sympóziu predstaviť aj nový nabíjací systém, ktorý dokáže nabíjať jedno vozidlo výkonom 320 kW a dve výkonom 160 kW. Ten je vhodný pre použitie v rámci distribučných sústav s obmedzeným výkonom.

Súvisiacie články
Náš tip
Elektromobil Porsche Mission E dostal cenovku. Je podobná Tesle Model S 100D

Bude tak akýmsi doplnkom k sieti ultra-výkonných staníc, ktoré sa chystá vybudovať spoločný podnik automobiliek Porsche, Audi, BMW, Daimler a Ford v rámci hlavných európskych dopravných tepien, a to do roku 2020. Podporu 800V nabíjania bude mať aj prvý elektromobil Porsche, Mission E, ktorý pôjde do výroby v roku 2019. Ten má mať dojazd 500 km, pričom sa nabije na 80 % len za 15 minút.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.