Leapmotor C16: Takto vyzerá lacné elektrické SUV z Číny

Carnewschina

Čínska automobilka Leapmotor plánuje predstaviť nové elektrické SUV. Skupina Stellantis už v súvislosti s týmto modelom požiadala o licenciu na predaj na čínskom Ministerstve priemyslu a informačných technológií. Na tému upozornil portál Carnewschina. Leapmotor C16 má byť stredne veľkým SUV, ktoré ponúkne 6 sedadiel na sedenie a jeho hlavným konkurentom bude Huawei Aito M7.

Nízka cena, veľké investície

Očakávame samozrejme aj veľmi nízku cenu, presne tak, ako sme už v prípade čínskych elektromobilov zvyknutí. Tento model by sa však mohol dostať aj na globálny trh, dokonca by sa mohol predávať aj v susednom Poľsku.

Leapmotor C16 | Zdroj: Carnewschina

Ešte minulý mesiac dostal Stellantis spoločne s Leapmotorom súhlas od Čínskej národnej komisie pre rozvoj a reformy, a tak mohla vzniknúť nová spoločná firma. Nazýva sa Leapmotor International a jej cieľom by malo byť vyrábať vozidlá určené aj pre trhy mimo Čínu. Stellantis investoval do firmy Leapmotor 1,5 miliardy eur, čím získal jej 20-percentný podiel.

Mohlo by vás zaujímať:

Súvisiacie články

Stellantis pracuje na upevňovaní vzťahov s Čínou, svoj podiel už má aj v ďalšej čínskej automobilke – Dongfeng. Elektromobily z Číny sú vo svete populárne najmä kvôli ich nízkej cene. Tá je údajne dotovaná priamo čínskou vládou a napríklad v Európskej únii sa chystajú v súvislosti s týmto nejaké zmeny. Podrobnejšie informácie o tejto téme nájdete v článku EÚ zvažuje zaviesť nové poplatky na dovezené elektromobily z Číny.

Leapmotor C16 a jeho parametre

Leapmotor C16 bude postavený na elektrickej platforme Leap 3.0 a sleduje dizajnový jazyk značky. Prednej časti dominujú výrazne svetlomety, na boku nechýbajú zasúvacie kľučky dverí a výrazné sú aj zadné svetlá. Vozidlo bude mať rozmery 4 915 x 1 905 x 1 770 mm s rázvorom 2 825 mm.

Leapmotor C16 | Zdroj: Carnewschina

Na výber budú 20 alebo 21-palcové kolesá a rozmiestnenie sedadiel vnútri je 2+2+2. Elektrický Leapmotor C16 ponúkne výkon 215 kW (288 koní) a maximálnu rýchlosť 160 km/h. Príde aj ako plug-in hybrid s 28,4 kWh batériou. Kapacitu batérie čisto elektrického modelu zdroj neuvádza.

Náš tip
Super lacný elektromobil Dacia Spring dostal po modernizácii cenovku hlboko pod 20 000 eur
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.