Toto je mini čínsky elektromobil, ktorý nestojí ani 5-tisíc

Cnevpost

Zhido je jednou z automobiliek, ktorá začala riešiť elektromobily medzi prvými. Značka pochádza z Číny, no veľmi sa jej nedarilo. V roku 2019 ohlásila bankrot a reorganizáciu. Vyzerá to tak, že teraz je späť a prichádza s novým zaujímavým elektromobilom, ktorého cena je až neuveriteľne nízka. Čo všetko ponúkne za tak málo peňazí? Na tému upozornil portál cnevpost.

Zhido Rainbow je elektromobil za extrémne nízku cenu

V časoch, kedy sa všetky automobilky predbiehajú v tom, ktorá ponúkne čo najlacnejší elektromobil, sa zdá novinka od Zhido ako z úplne iného sveta, pretože je podstatne lacnejšia. Samozrejme, parametrami sa s omhoho drahšou konkurenciou nemôže porovnávať ani zďaleka. Ide o mini elektrické autíčko, ktoré začína na cene približne 4100 eur po prepočte z čínskych yuanov. V závislosti od variantu sa cena môže vyšplhať až na 5600 €.

Zhido Rainbow | Zdroj: cnevpost

V týchto dňoch dokonca ponúka automobilka na tento model špeciálnu zľavu. Jediným problémom je, že sa nepredáva u nás. Ide o mimoriadne kompaktné vozidlo s dĺžkou len 3224 mm, šírkou 1515 mm a výškou 1630 mm. Rázvor je dlhý 2100 mm. Čo sa týka dojazdu, na výber je viacero variantov, pohybuje sa v rozmedzí od 125 do 205 km podľa metodiky CLTC. Elektromobil je určený skôr mladým, o čom svedčí aj jeho svieži dizajn.

Súvisiacie články

Mohlo by vás zaujímať:

Základný model dostal elektromotor s výkonom 20 kW, výkonnejší variant ponúka 30 kW. Batéria má kapacitu približne 17 kWh (pravdepodobne model s najdlhším dojazdom).

Zhido Rainbow | Zdroj: cnevpost

Aj keď to s automobilkou vyzeralo veľmi biedne, v minulom roku bola dokončená strategická rekapitalizácia, a to vďaka spoločnému úsiliu Geely Auto Group, Aima Technology Group a ďalších investorov. A tak teraz tu máme nový model Zhido Rainbow. Uvidíme, ako sa mu bude dariť v predajoch.

Náš tip
Salón Elektromobilov 2024 mieri do štyroch miest. Bezplatná registrácia je spustená
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.