Nio predstavuje svoje vlajkové lode pre rok 2023

Zdroj: Nio

Ako aj minulé roky, aj tento automobilka Nio zakončila rok podujatím Nio day 2022. Záverom tohto roka prichádza značka s novinkami, medzi najväčšie patria vlajkové lode SUV, modely ES8 novej generácie a EC7 coupé SUV, informuje Electrek.

Na podujatí, ktoré sledovalo takmer 300 000 ľudí, predstavil William Li, CEO spoločnosti NEO, viacero noviniek. Medzi tie najväčšie patril elektromobil Neo EC7 coupé SUV, ktoré je vybavené inteligentným vzduchovým odpružením. Jazdiť bude na technologickej platforme Nio NT 2.0 druhej generácie.

Nio EC7 coupe SUV | Zdroj: Nio

Poháňať ho budú 300 kW indukčný motor v kombinácii so 180 kW motorom s permanentným magnetom. Tie mu dokážu zabezpečiť zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy, čo znamená, že pôjde o zatiaľ najrýchlejšie SUV od Nio.

Jednou z najväčších konkurenčných výhod modelu EC7 coupé SUV, bude nízky koeficient odporu vzduchu, ktorý dosahuje hodnoty 0.230 cd. To z neho robí najaerodynamickejší elektromobil na svete.

Ako prvý model spoločnosti Nio bude vybavené zadným krídlom, ktoré bude nastaviteľné a používateľ pomocou neho môže korigovať výšku odporu vzduchu. Dojazd vozidla by sa mal dostať až na hranicu 940 km.

Cena Nio EC7 coupé SUV

Cena vozidla sa bude pohybovať okolo 66 000 eur za verziu s 75 kWh batériou, a cca 74 000 eur za verziu s 100 kWh batériou.

Súvisiacie články
Nio ES8 | Zdroj: Nio

Ako druhá najväčšia novinka bolo predstavené vozidlo Nio ES8 novej generácie. Ide o šesťmiestne plne elektrické inteligentné SUV, ktoré rovnako ako vyššie spomínaný model bude jazdiť na platforme Nio NT 2.0 druhej generácie.

ES8 dostane dva elektromotory s maximálnym výkonom 480 kW, čo mu zabezpečí zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy. Oba modely budú vybavené viaclúčovými svetlometmi ADB, pomocou ktorých budú používatelia premietať vzory či animácie, znižovať oslenenie ostatných účastníkov premávky, a vysielať výstražné lúče pomocou Lidaru a kamier.

Cena Nio ES8

Cena modelu ES8 sa bude pohybovať na úrovni 70 000 eur za 75 kWh batériu, alebo 74 000 eur za 100 kWh batériu.

Nové vlajkové lode spoločnosti Nio budú vybavené systémom autonómnej výmeny batérií. Využívať sa budú stanice, kde vám automatizovanie vymenia batériu za novú, a vy tak môžete pohodlne pokračovať v ceste.

Náš tip
Aj napriek rastu cien energií sú elektromobily cenovo konkurencieschopnejšie
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.