Electra zažije veľký návrat. Buick sa vydáva naplno smerom k elektromobilite

Buick

Plne elektrickou sa chce stať ďalšia známa americká značka. Ide o aktuálny trend, takže týmto smerom sa vydáva obrovské množstvo známych mien, vďaka čomu vznikajú aj pomerne kuriózne elektromobily – elektrický Hummer, Rolls-Royce, Bentley alebo Jeep. Nedávno svoj plne elektrický plán oznámila aj Lacia, a teraz je tu pre zmenu americký Buick.

V podstate nejde o žiadne veľké prekvapenie. Buick spadá pod koncern General Motors, ktorý je elektromobilite výrazne naklonený a dokonca v tomto segmente plánuje aj návrat do Európy. Ako to bude vyzerať v prípade značky Buick? Plán je taký, že od roku 2030 bude predávať už len čisto elektrické autá.

Súvisiacie články

Aby všetkým bolo jasné, že tento záväzok berie skutočne vážne, prehlásenie o elektrickej budúcnosti sprevádzalo aj predstavenie nového loga a súčasne odhalenie konceptu Buick Wildcat. Táto “divoká mačka” sa síce do sériovej výroby s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nedostane. Skôr má predstavovať stelesnenie elektrickej vízie značky a inšpiráciu pre budúce modely.

Prvý plne elektrický Buick uvidíme už v roku 2024. Ponesie známe meno Electra.

Foto: Buick
Náš tip
Výrobcovia plug-in hybridov v pozore. Európska únia chystá ráznu zmenu
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.