Mercedes-Benz e-Actro bude hlavným konkurentom Tesla Semi

Nie len známa Tesla chystá svoj elektrický ťahač Tesla Semi, ale je tu aj viacero tradičných výrobcov, ktorí sa rozhodli predstaviť elektrické modely ťahačov. Podľa všetkého, jedným z hlavných konkurentov bude pre Teslu Daimler. Ten je svetovo najproduktívnejším výrobcom nákladiakov a so značkami ako Freightliner, Mercedes-Benz či Fuso si získava skutočne veľkú časť trhu. Vyzerá to však tak, že Teslu majú trochu v zuboch.

e-Actro v dvoch verziách už čoskoro

Šéf odvetvia ťahačov v Daimleri Martin Daum spochybnil, že by Tesla dokázala nasadiť svoje Tesla Semi v roku 2019. Tiež spochybnil aj niektoré parametre, ktoré Tesla Semi ohlasuje. To všetko sa udialo počas predstavenie dvojice veľkých ťahačov Actro, ktoré sú poháňané elektrinou. Ich názov je teda e-Actro a sú “príbuzní” klasického Actra. Oba modely (18 ton a 26 ton) sú určené pre európsky trh a už onedlho by sa mali dostať na cesty v rámci testovacej fázy.

Súvisiacie články

Metris a Sprinter pre menej náročných

Daimler pritom tento rok tiež spustí na európske cesty elektrickú verziu Mercedes-Benz Metris a Sprinter. Tie pokryjú ľahšie a stredne náročné potreby zákazníkov. Navyše, elektrifikované modely Fuso eCanter sa v nadchádzajúcich rokoch tiež postupne dostane na scénu. 500 kusov je nachystaných na dodávanie už budúci rok. Jeho klasická verzia Canter je pritom už tri roky úspešne testovaná na cestách a  je svetovo najpredávanejší komerčný nákladiak. Daimler si preto veľa sľubuje s jeho elektrickou verziou.

Zdroj: teslarati.com


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.