Volkswagen Group v roku 2019 predal viac ako 140 000 elektrických vozidiel

Výrobcovia áut sa radi chvália rôznymi dosiahnutými výsledkami, ako sú napríklad počty predaných či vyrobených kusov konkrétnych modelov áut, prípadne úspechy jednotlivých divízií. Vzhľadom na aktuálny trend elektromobility a ukončený výrobný rok 2019 preto nie je žiadnym prekvapením, že významní hráči na trhu zverejňujú svoje prehľady z oblasti elektrických vozidiel.

Nedávno sme sa vďaka tomu mohli dozvedieť napríklad to, ako sa darí predajom elektromobilu Nissan LEAF alebo výrobe modelov Volkswagen e-Golf či Tesla Model 3. Teraz na rad prichádza celý koncern Volkswagen Group so svojou stručnou správou o predajoch vozidiel spadajúcich do kategórií elektromobilov a plug-in hybridov.

Ako uvádza zastúpenie koncernu, predaje elektrických vozidiel si v roku 2019 výrazne polepšili a medziročne dosiahli rast o 80 %. Presnejšie povedané, Volkswagen Group v uplynulom roku predal spolu 140 000 plug-in hybridov a elektromobilov. Na celkovom objeme predaných vozidiel tohto koncernu, ktorý dosiahol 10 974 600 vozidiel, tak dvojica kategórií mala podiel 1,3 %.

Súvisiacie články
Predaje vozidiel za rok 2019 – koncern Volkswagen Group

Samotná automobilka Volkswagen (jeden z členov koncernu) eviduje za rok 2019 viac než 80 000 predaných elektrických vozidiel. Pričom viac než polovica z toho patrí medzi čisté elektromobily. Zvyšok prirodzene spadá do kategórie plug-in hybridov. Najpredávanejším elektromobilom bol model Volkswagen e-Golf, pri ktorom automobilka zaznamenala viac ako 35 000 dodaní zákazníkom.

Zvyšných približne 60 000 predaných elektrických vozidiel si zjavne delia primárne automobilky Audi a Porche, nakoľko zostávajúci členovia koncernu Volkswagen Group v roku 2019 s elektrifikáciou začínali dosť pozvoľna.

Náš tip
TEST Volkswagen e-Golf: Pohodlné mestské vozenie
Náš tip
Volkswagen dáva vodíku STOP: Urýchlime transformáciu k elektromobilom
Predaje vozidiel za rok 2019 – automobilka Volkswagen
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.