Tesla šokuje: Model Y sa do Európy dovážať nebude. Dodávky vybaví až Giga Berlin

Tesla Model Y | Zdroj: Tesla

Tesla v súvislosti s objednávkami Modelu Y už začala kontaktovať niektorých zákazníkov s dobrou správou o nadchádzajúcom termíne dodania. To sa však evidentne týka len Spojených štátov.

Pre nás je zaujímavejšia otázka dostupnosti v Európe. Preto sme oslovili zástupcov spoločnosti Tesla, aby sme sa pokúsili zistiť, kedy a akým spôsobom Model Y dorazí do Európy.

Dozvedeli sme sa, že Model Y sa do Európy dovážať nebude. Namiesto toho budú všetky tunajšie objednávky vybavené dodaním vozidiel priamo z nemeckej Gigafactory – Giga Berlin. Tá je momentálne ešte len vo fáze príprav na výstavbu, preto je odhadovaným termínom pre dodanie prvých vozidiel až druhá polovica roka 2021.

Súvisiacie články

Ak Tesla svoje rozhodnutie neprehodnotí, v porovnaní s americkými záujemcami si budeme musieť poriadne počkať. Na druhú stranu celý proces prebehne omnoho jednoduchšie, než v prípade, kedy by sa musel riešiť import z USA. Samozrejme za podmienky, že výstavba novej továrne bude prebiehať podobným tempom ako výstavba továrne v Číne.

Posunutie termínu dodávok kompaktného SUV od Tesly do Európy nahráva do karát konkurencii. Kúpychtiví zákazníci, ktorí nechcú čakať, môžu siahnuť po dostupných alternatívach ako Hyundai Kona, KIA e-Niro. V príprave je aj Škoda Enyaq, či sa dostane na európsky trh skôr ako Model Y však zatiaľ nie je isté.

Náš tip
Tesla ide doslova ako píla. Na pozemkoch pre Giga Berlin už dnes vyrúbe posledné stromy
Náš tip
TEST Hyundai Kona Electric 64kWh: Dlhý dojazd za rozumnú cenu
Náš tip
General Motors chce vlastnú “Gigafactory”, minie 3 miliardy dolárov
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.