2876 kilometrov za jediný deň. Česi na Tesla Model 3 vytvorili nový rekord

Foto: Radovan Hlôška

Prekonali sami seba. Tím elektromobilových nadšencov z Česka sa opäť postaral o svetový rekord v počte najazdených elektrických kilometrov za 24 hodín. 

Za jediný deň sa im na elektromobile Tesla Model 3 Performance podarilo prejsť až 2876 kilometrov, čím svoj vlastný svetový rekord z roku 2019 prekonali o 95 kilometrov. Na tému upozornil portál fDrive.cz.

Druhý pokus

O prekonanie pôvodného rekordu sa začiatkom roka pokúsila vtedy česko-slovenská posádka, no kvôli silne nepriaznivému počasiu bola akcia po približne 11 hodinách ukončená. O osem mesiacov neskôr sa do toho oprel český tím, a tentokrát to skončilo úspechom.

Tesla Model 3 Performance vyrazil do bežnej cestnej premávky, a na prekonanie pôvodného rekordu s hodnotou 2781 kilometrov mu stačilo 23 hodín a 18 minút. Na vytvorenie nového rekordu tak tímu zostávalo ešte 42 minút, a tie využili naplno. Keď Tesla tesne po uplynutí dostupného času dorazila k nabíjacej stanici, stav batérie na palubnom displeji ukazoval hodnotu -2%. Skúsení elektromobilisti našťastie dobre vedeli, že môžu ísť takto na doraz.

Súvisiacie články

Jazdy v Nemecku

Odvážna “24-hodinovka” prebiehala v Nemecku, ktoré bolo zvolené kvôli dostupnosti nabíjacích staníc Supercharger s výkonom 250 kW a diaľničným úsekom s neobmedzenou rýchlosťou. Hlavným organizátorom akcie bol Ondrej Hunčovský z projektu Teslicka.cz, ktorý sa postaral aj o pôvodný rekord.  

Hlavným cieľom akcie je prezentácia elektromobility a možností elektrických vozidiel. V tomto konkrétnom príklade ide hlavne o názornú ukážku, že moderné elektromobily bez problémov zvládnu absolvovať aj dlhšie trasy. Takmer 3000 kilometrov za jediný deň to ukazuje celkom jasne.

Náš tip
Ako vyzerá dovolenka pri mori, keď vlastníte elektromobil? | Rozhovor


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.