Tesla Cybertruck sa zmestí do tunela Boring Company. Pozrite si nové zábery z Jay Leno’s Garage

Prototyp Tesla Cybertruck sa ukázal v plnej kráse na televíznej stanici CNBC. Nedozvedeli sme sa veľa noviniek, no aspoň si ho môžeme pozrieť, ako prechádza testovacím tunelom The Boring Company.

Vo vyše 6-minútovom videu zverejnenom na Youtube kanáli The Jay Leno’s Garage sme sa dozvedeli, že Cybertruck jazdí ako každa iná Tesla. Jay Leno však vychvaľuje “skleníkový výhľad” a otvorený priestor interiéru. Vpredu sú sedadlá pre tri osoby.

Produkčná verzia rovnaká ako prototyp

Výsuvný kryt korby Cybertrucku je dosť silný na to, aby udržal hmotnosť Elona Muska. Vo videu hovorí, že produkčná verzia bude o 5% menšia v každom rozmere. To však bolo v januári a Musk ovtedy povedal, že produkčná verzia bude mať rovnaké rozmery ako prototyp.

Rozmery prototypu sú veľmi podobné pickupu Ford F-150 vo verzii Supercrew. 5885 mm na dĺžku, 2027 mm na šírku a 1950 mm na výšku. Ochrannú funkciu bude zohrávať exoskelet z 30X zastudena lisovanej ocele z dielne SpaceX.

Súvisiacie články

Zmestí sa do tunela

Jay Leno sa v sedadle vodiča rozhodol vojsť do vstupnej šachty tunela Boring Company. Elon Musk hovorí, že toto ešte nikto neskúšal a že nevie, či sa doň Cybertruck zmestí. Zmestil sa a bez problémov prešiel 2,4-kilometrovým tunelom.

Cybertruck sa začne vyrábať koncom roka 2021 a to v dvoj- a trojmotorovej verzii s cenovkou od 49 000 USD. Najnižšia verzia s 1 motorom príde neskôr s cenovkou od 39 900 USD. Mal by sa vyrábať vo fabrike v Texase, o výstavbe ktorej sme sa dozvedeli len pred pár dňami.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.