Prvý elektromobil Audi vyrábaný v Nemecku. E-tron GT vstupuje do výroby

Športové kupé Audi e-tron GT vstupuje do sériovej výroby. Ide o prvý elektromobil Audi vyrábaný doma v Nemecku a v spolupráci s Porsche.

Prvý elektromobil nemeckej značky, SUV Audi e-tron, sa vyrába vo fabrike pri Bruseli. Pre športové kupé sa Audi rozhodlo využiť domácu pôdu a elektromobil začal vyrábať v nemeckej fabrike Böllinger Höffe. Objednávky začne prijímať až na jar 2021, ceny modelu zatiaľ nepoznáme.

Vďaka spolupráci Audi a Porsche tento model dostane prvky z modelu Porsche Taycan, budú zdieľať rovnaké pohonné ústrojenstvo a môžeme očakávať aj podobné parametre a jazdné vlastnosti.

Koncept e-tronu GT sa prvýkrát ukázal svetu v roku 2018. Napriek už prebiehajúcej výrobe nepoznáme konkrétne čísla jeho produkčnej verzie. Vďaka spolupráci s Porsche však môžeme očakávať parametre veľmi blízke Taycanu.

Súvisiacie články
Náš tip
Audi e-tron GT s dojazdom 488 km odhalené, poznáme parametre a ceny

Koncept dokázal zrýchliť z 0-100 km/h za 3,5 sekundy a s 90 kWh batériou vedel prejsť 400 km (WLTP). Jeho 800V systém dokázal dobiť 320 km dojazdu za 20 minút.

CO2 neutrálna výroba

Fabrika Böllinger Höffe je na ceste byť čoskoro uhlíkovo neutrálnou prevádzkou. Už dnes vyrába plug-in hybridné modely a aj preto tu dokázalo Audi zaviesť výrobu e-tron GT rýchlejšie.

“V tejto fabrike sa spája precíznosť, inovácie a udržateľnosť a práve tu sa bude sériovo vyrábať elektricky poháňané Audi e-tron GT. Práve tu idú ruka v ruke vysoký výkon a environmentálne cítenie. So 100% ekologickou energiou a teplom z obnoviteľných zdrojov je výrobný proces CO2 neutrálny. Výroba eliminuje aj papierové balenia a používa hliníkové a uzavrete cykly polymérových a hliníkových obalov. Prvýkrát v rámci Audi sme úplne vynechali vývojový stupeň prototypu.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.