Tesla Semi už doručuje zákazníkom elektromobily. Zatiaľ sa nabíja na klasickom Superchargeri

Ťahač Tesla Semi naložený elektromobilmi Tesla videl fanúšik v Kalifornii pri doručovaní vozidiel zákazníkom. Pomáhajú doručiť čo najviac áut na konci kvartálu.

V dôsledku pandémie sa spomalili aj dodávky vozidiel z fabrík zákazníkom, nakoľko prepravcovia fungujú v obmedzených podmienkach. Portál Electrek priniesol informáciu, že Tesla má problémy s doručením 8-10 tisíc vozidiel z výroby.

S dodávkami tak aktuálne pomáha aj menšî prototyp elektrického ťahača Tesla Semi, ktorý má podľa výrobcu dojazd ~500 km s plým zaťažením.

Fanúšik Alex odfotil Semi naložený ďalšími vozidlami Tesla v blízkosti fabriky Fremont. Spoločnosť viackrát zopakovala, že prvé vozidlá prepravované na ťahači Semi budú práve Tesly. Budú prepravovať aj batérie a pohonné jednotky z fabriky v Nevade do fabriky vo Fremonte.

Nabíjanie na klasickom Superchargeri

Vďaka vlastnému elektrickému ťahaču bude Tesla schopná výrazne znížiť finančné náklady na distribúciu a tiež znížiť emisie CO2, čo je dôležitý krok k skutočne bezemisnej doprave.

Súvisiacie články

Pred pár dňami zverejnil Joseph Mathew na Facebooku footgrafiu, na ktorej an (vačšia verzia) Tesla Semi nabíja na stanici Supercharger 2. generácie. Nabíja sa cez špeciálnu redukciu:

Nabíjanie Tesla Semi na Superchargeri (Foto: Joseph Mathew)

Pred pár týždňami Elon Musk rozposlal všetkým zmestnancom e-mail, v ktorom píše, že “je čas na sériovú výrobu výrobu Tesla Semi”, čo by mohlo znamenať, že sa už začal vyrábať.

Podpora predaja na konci kvartálu

Tesla v snahe podporiť predaj na konci kvartálu aktuálne ponúka 1 000 míľ bezplatného nabíjania v sieti Supercharger. Podľa portálu Electrek akcia platí pre skladové vozidlá Model 3.

Akcia prichádza v čase, keď je oficiálne zrušené bezplatné nabíjanie pre všetky modely automobilky. Donedávna mali túto výhodu vlajkové lode Model S a X, pričom Elon Musk v minulosti tvrdil, že táto výhoda bude platiť navždy. Model však bol finančne neudržateľný a Tesla ho nakoniec zrušila.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.