Projekt up! city hlási náhly koniec. Padol za obeť koronakríze

Unikátny projekt zdieľania elektromobilov na podporu ekologickej mestskej mobility up! city po necelých troch rokoch svojej prevádzky končí. Ukončený bude oficiálne k 30. aprílu 2020.

Prostredníctvom sociálnej siete Facebook o tom informuje priamo spoločnosť Volkswagen Slovakia, ktorá uvádza, že ukončenie činnosti projektu je priamym dôsledkom aktuálnej pandémie koronavírusu.

Projekt up! city vzišiel zo spolupráce spoločnosti Volkswagen Slovakia a OZ Aliancia Stará Tržnica, za podpory partnerov Švihaj Šuhaj, ZSE a mesta Bratislava. Jeho útočiskom bola Stará tržnica v centre Bratislavy, kde si návštevníci mohli prenajať Volkswagen e-Up!, elektrobicykel, elektrickú kolobežku či štandardný a „cargo“ bicykel.

Elektromobily boli vybavené špeciálnou navigáciou so šiestimi trasami v rámci Bratislavy a okolia. Išlo o akési spojenie turizmu a elektromobility. Človek si obzrel krásy hlavného mesta a navyše si na vlastnej koži vyskúšal o čom tá elektromobilita vlastne je.

Súvisiacie články

up! city sa tešil popularite

Projekt sa tešil značnému záujmu. V polovici minulého roka bolo k dispozícii 9 elektrických vozidiel Volkswagen e-UP a vyše 30 bicyklov. Za dva roky prevádzky zákazníci najazdili vyše 340-tisíc kilometrov a okrem toho, že pri svojich presunoch šetrili životné prostredie, nepriamo prispeli aj na viaceré dobré veci – celý výťažok z prenájmu vozidiel a bicyklov smeroval na dobročinné účely.

Táto kapitola v knihe slovenskej elektromobility, bohužiaľ, dospela do svojho náhleho konca. V kútiku duše pritom dúfame, že nepôjde o trvalú obeť koronakrízy, a keď sa naše životy vrátia do normálu, v okolí Starej tržnice budeme opäť vidieť elektrické žihadlá.

up! city, ledva sme ťa spoznali, no budeš nám chýbať!

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.