Nástupca modelu Nissan Micra dorazí ako čistý elektromobil

Motor1

Nová generácia známeho mestského auta Nissan Micra bude plne elektrická. Micra patrí v automobilovom segmente prakticky medzi trochu zabudnuté legendy. Vyrába sa už štyri dekády, avšak postupom času stratila niekdajší lesk a záujem začal upadávať.

Najnovšia generácia je dostupná od roku 2017 a vzhľadom na minuloročné predaje v objeme 40 000 vozidiel je jasné, že nejde o žiaden výrazný predajný trhák. Preto teraz prichádza čas na radikálnu zmenu v súlade s dnešným trendom. Téme sa venoval portál Motor1.

Nový, plne elektrický, nástupca známeho modelu bude symbolom spustenia stratégie “Alliance 2030”. Navrhnutý pod krídlami Nissanu, no vyvíjaný v spolupráci s Renaultom na spoločnej platforme CMF-BEV, čím potvrdí posilnenú aliančnú dohodu na podporu elektromobilov.

Súvisiacie články

Pripravovaná novinka označovaná dočasným názvom Nissan Micra EV sa bude vyrábať vo francúzskej centrále Renault ElectriCity a ponuku značky doplní ako cenovo dostupný elektromobil. Všetko ale nasvedčuje tomu, že hoci pôjde o nástupcu modelu Micra, sériovo produkovaný elektromobil už tento názov neponesie. Má ísť o jasný signál, že Nissan naplno vstupuje do novej kapitoly.

Ako presne sa bude “elektrický hatchback v retro štýle” volať zatiaľ nie je známe. Rovnako tak si automobilka pre seba necháva aj akékoľvek podrobnosti o plánovanej technickej výbave. Očakáva sa, že sériová výroba bude spustená už v roku 2024, kedy značky Renault, Apline a Nissan začnú pre svoje autá využívať spomínanú platformu CMF-BEV.

Do sveta elektromobilov sa nedávno rozhodol vstúpiť aj indický výrobca elektrických skútrov Ola a prekvapivú zmenu ohlásila aj značka BMW.

Náš tip
Desiatky miliárd dolárov do elektromobilov. Ďalšia automobilka pripravuje masívnu investíciu
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.