Ďalšie elektromobily od Xiaomi? Cenovo dostupný model aj nové SUV

xiaomi su7

Prvý elektromobil čínskeho technologického giganta Xiaomi už od ohlásenia priťahoval značnú pozornosť. Všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o zaujímavého zástupcu kategórie so skvelým pomerom medzi ponúkanými parametrami a cenou.

Aktuálne to vyzerá tak, že elektromobil Xiaomi SU7 má ďaleko od vysnívaného ideálu a výroba sa bude musieť popasovať so zlepšením kvality. Prví majitelia sa krátko po dodaní elektromobilu začali sťažovať na viaceré výrazné nedostatky.

Ide o prvý elektromobil z dielne Xiaomi, takže istá miera problémov sa očakávala. Rozhodne nie však v takom rozsahu, a tak závažné, ako sú hlásené: zlyhávajúce brzdy, problémy so zavesením kolies, stabilizačným systémom či rôzne problémy so softvérom…

Chystá dve novinky

Napriek tomu všetkému sa Xiaomi rozhodne nevzdáva svojho sna o získaní titulu jednej z piatich najväčších automobiliek na svete. Ako informuje portál CNEVPost, spoločnosť už teraz pripravuje dvojicu nových elektromobilov.

Prvým z nich má byť elektrické SUV, ktoré sa na trh podľa aktuálnych plánov má dostať už v roku 2025. Akékoľvek podrobnosti nateraz chýbajú. O niečo viac informácií je dostupných k pripravovanému lacnému elektromobilu Xiaomi. Na trh má doraziť s cenovkou približne 20 700 dolárov.

Súvisiacie články

Xiaomi má do tohto modelu vkladať veľké nádeje. Zdroje uvádzajú, že počíta s dosiahnutím vysokej produkcie a prirodzene aj predajov. Kombináciou nízkej cene, atraktívneho dizajnu a najmodernejších technológií chce rapídne rozšíriť svoju zákaznícku základňu.

Boj o zákazníka

O zákazníka chce zabojovať s cenovo dostupným elektromobilom viacero známych značiek aj v Európe. Lacný elektromobil chce do predaja dostať napríklad aj Tesla. Volkswagen už dlhšie spomína Volkswagen ID.2 aj s dvojičkou v SUV prevedení. Nedávno sa rozhodol rukavicu do ringu hodiť aj Ford, ktorý by v blízkej budúcnosti mal predstaviť nové SUV aj pickup, oba s cenovkou okolo 25 tisíc eur. A to je len niekoľko príkladov z ostatných mesiacov.

Priamo na Slovensku sa bude vyrábať Citroën e-C3, ktorého predaj je jednou z priorít koncernu Stellantis na najbližšie obdobie. Podobné je to aj s modelom KIA EV2. Ten bude v nadchádzajúcich rokoch schádzať z výrobnej linky vo fabrike v Tepličke nad Váhom.

Titul najlacnejšieho elektromobilu na Slovenskom trhu aktuálne patrí modernizovanému modelu Dacia Spring. Nová Dacia Spring cenou hlboko podliezla svoju predchodkyňu. Základná verzia Essential Electric 45 vhodná predovšetkým do mesta štartuje na sume 16 900 €, čím sa stala široko-ďaleko najdostupnejším elektromobilom na slovenskom trhu.

Náš tip
Súťaž s NearCharger.sk: vyhrajte 3x mesačné nabíjanie Flat Safe od ZSE Drive
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.