NIO predstaví cenovo dostupnú podznačku pre európsky trh. Prvý model zachytený na špionážnych fotkách

NIO

Čínska automobilka NIO je známa svojimi kvalitnými elektromobilmi, ale aj viacerými zaujímavosťami. Prevádzkuje napríklad už viac ako 2000 staníc, ktoré sú schopné vymeniť vybitú batériu elektromobilu na zabitú v priebehu pár minút. V Európe ide stále o pomerne neznámu značku, no oficiálne tu predáva.

V roku 2021 prišla automobilka s modelom ES8 na nórsky trh, neskôr začala svoje vozidlá predávať aj v Nemecku, Holandsku, Dánsku či Švédsku. Na Slovensku oficiálne nepredáva. V tomto roku sa očakáva, že NIO expanduje do ďalších európskych krajín, vrátane susedného Rakúska.

Nová podznačka NIO pre Európu

Automobilka údajne plánuje v Európe uviesť novú podznačku. Dostala kódové označenie Firefly a portál cnev post uvádza, že prvý model podznačky bol teraz videný naživo. Očakáva sa, že na trh by mohol prísť v roku 2025, výroba by mala začať už v tomto roku.

Zdroj: cnevpost

Ide o špionážne zábery, takže auto je kamuflované a je zabalené do špeciálneho wrapu, aby neboli kompletne viditeľné jeho krivky. Automobilky toto robia úplne bežne z dôvodu, aby nebol odhalený dizajn ich noviniek. V tomto prípade novinka trochu pripomína Volkswagen ID.3, prípadne iné podobné elektrické vozidlá.

Mohlo by vás zaujímať:

Súvisiacie články

Novinka má predstavovať mladé športové vozidlo s dobrou ovládateľnosťou a dostatočným výkonom. Podznačka má reprezentovať zaujímavý a hravý dizajn v porovnaní s luxusnou a decentnou ponukou značky NIO. Hlavným lákadlom elektromobilov novej značky by mala byť ich dostupná cena.

Zdroj: cnevpost

Automobilka už v roku 2021 potvrdila, že jej plánom je vstup na trh s lacnejšími elektromobilmi, ktoré sú zaujímavé pre masy. Práve podznačka Firefly by by mala predstavovať víziu NIO, pričom zameria sa práve na európskych zákazníkov. O oficiálnom vstupe na slovenský trh zatiaľ nemáme informácie.

Cenovo dostupný elektromobil je v kurze

Automobilky sa doslova predbiehajú v tvrdeniach o tom, ktorá z nich predstaví kvalitný a schopný elektromobil za cenu okolo 20-tisíc eur, ktorá sa zdá byť ako kľúčovou. Najlacnejším modelom na našom trhu je Dacia Spring, ktorá síce stojí podobne, no má viacero ústupkov. A tak musíme na kvalitné vozidlo v tejto cene ešte chvíľu počkať.

Želiezkom v ohni môže byť pripravovaný Citroen e-C3, ktorý začne na cene 23 300 eur, no pripravuje sa aj jeho dostupnejší variant s cenou pod 20-tisíc eur. Karty by mohli zamiešať aj čínske značky a svoj dostupný elektromobil chystá napríklad aj Tesla.

Náš tip
Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing: Vyberte najlepšie elektromobily a plug-in hybridy!
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.