Slovenské energetické spoločnosti pomôžu ľuďom zasiahnutým vojnou na Ukrajine

Pixabay

Ľudom zasiahnutým vojnou na Ukrajine sa svoju solidaritu snaží prejaviť množstvo firiem, ale aj jednotlivcov. Nášmu segmentu je blízka pomoc Elona Muska, ktorý na Ukrajine pomohol s núdzovým obnovením internetového spojenia pomocou svojej služby Starlink.

Ešte bližšia je však iniciatívna prevádzkovateľov nabíjacích staníc. Tesla, GreenWay aj ejoin v našich končinách ponúkajú bezplatné nabíjanie elektromobilov. A to nie len zákazníkom z Ukrajiny, ale aj každému, kto sa snaží pomôcť obetiam vojenskej invázie – dovozom materiálnej pomoci alebo prepravou osôb.

Súvisiacie články

Na pomoc Ukrajine a jej obyvateľom, ktorí často prišli o úplne všetko, vzniká aj množstvo finančných zbierok a ďalších podporných aktivít. Počas týždňa sa prostredníctvom svojich nadácií k pomoci pridala aj dvojica slovenských energetických spoločností Východoslovenská energetika (VSE) a Západoslovenská energetika (ZSE).

Nadácia VSE a Nadácia ZSE podali pomocnú ruku a sumou 100-tisíc eur podporia humanitárnu pomoc, ktorá je na hranici medzi Slovenskom a Ukrajinou potrebná z dôvodu prebiehajúcej vojny. Cieľom je vytvorenie humanitárneho mostu medzi Slovenskom a Ukrajinou, teda snaha zabezpečiť na hraniciach potrebný zdravotnícky a hygienický materiál, stravu, pitný režim, psychologické a sociálne poradenstvo, pomoc s ubytovaním či iné procesy spojené s narastajúcim množstvom ľudí, ktorí sú kvôli konfliktu nútení opustiť svoj domov.

Foto: ZSE
Náš tip
Hackeri vyradili nabíjaciu stanicu v Rusku, vyjadrujú odpor voči vojne
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.