Dva nové testy, prekvapivé Mini a technológie v Hyundai IONIQ 6 | Prehľad týždňa

Mercedes-Benz EQB 350

Počas posledného týždňa sa vo svete elektromobility udialo hneď niekoľko zaujímavých vecí. Aby ste o žiadnu dôležitú informáciu neprišli, pripravili sme pre vás prehľad tých najzaujímavejších správ, ktoré prišli počas prebiehajúceho týždňa.

Test BMW iX2 xDrive30: Fire Red nie je len názov použitého laku

Len pár dní dozadu sme mali možnosť otestovať jeden z najnovších počinov nemeckej automobilky, ktorá do série X2 priniesla nový vietor v podobe elektromobilu. Elektrická iX2 prichádza v dvoch výkonnostných verziách. My sme testovali xDrive30.

Mini Aceman oficiálne predstavený – prvý výlučne elektrický model v ponuke

Hoci Mini už ponúka modely Cooper a Countryman s elektrickým pohonom, oba tieto modely sú však k dispozícii aj so spaľovacími motormi. S modelom Aceman predstavila britská značka spadajúca pod koncern BMW svoj prvý čisto elektrický modelový rad.

Hyundai Ioniq 6: Ako funguje 800-voltová architektúra a čo je V2L?

Počas štyroch týždňov sme sa mohli hlbšie pozrieť na to, čo tento elektromobil dokáže, v čom je výnimočný a či dokáže splniť rôzne požiadavky. Ako je na tom z pohľadu výkonu, pravidelného jazdenia dlhších trás, ale aj to, či plnohodnotne zvládne úlohu rodinného vozidla. Počas testovania sme sa zamerali aj na jeho technológie.

Súvisiacie články

Test Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC: Pohodlie pre celú rodinu

Elektromobilita je už trvalo zakotvená aj u prémiových vozidiel, do ktorých modely od Mercedes-Benz určite patria. Dôkazom toho je aj nová generácia elektromobilu EQB, ktorá prišla s viacerými zmenami.

Súťaž s NearCharger.sk: vyhrajte 3x mesačné nabíjanie Flat Safe od ZSE Drive

V spolupráci s partnerom ZSE Drive prinášame súťaž o 3x mesačné nabíjanie Flat Safe pre aktívnych používateľov. Je to veľmi jednoduché! Stačí, aby ste sa zaregistrovali (ak účet ešte nemáte) a v ľubovoľnom diskusnom fóre komunity Nearcharger.sk zverejnili príspevok, fotku alebo iný relevantný obsah k téme elektromobility.

Smart #5: Zabudnite na malé elektromobily, značka prinesie poriadne SUV

Po tom, čo jej materská automobilka Mercedes-Benz predala polovicu spoločnosti čínskemu Geely, to vyzerá, že prídu výrazné zmeny a zaujímavé novinky. Spolupráca s Geely povedie k predstaveniu modelov na vlastnej platforme SEA, ktoré mimochodom používajú niektoré vozidlá značiek Volvo a Polestar.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.