Legendárny Nissan Skyline sa vráti ako elektromobil

Nissan

Na zozname elektromobilov by v dohľadnej dobe mal pribudnúť ďalší pozoruhodný kúsok. Ako informuje portál Electrek, ikonický športový model Nissan Skyline na trh dorazí v plne elektrickej verzii. A to hneď v dvoch prevedeniach – SUV aj fastback.

Informácie o možnej elektrifikácii známeho mena sa objavili už v marci 2023 v súvislosti s modelom Skyline GT-R R32. Zakrátko sa ale ukázalo, že nešlo o žiadnu plnohodnotnú výrobu elektrickej verzie vytvorenej od podlahy. Namiesto toho si Nissan pripravil klasickú generáciu R32 Skyline GT-R, ktorá bola akurát prerobená na elektrickú verziu (“retrofit”).

Súvisiacie články

Podľa najnovších informácií sa elektromobilu Nissan Skyline trh nakoniec dočká, a to už v roku 2025. Vychádzať má z modelu Nissan Ariya. V prípade prevedenia SUV má pod kapotou driemať 450 koní a vo verzii fastback 443 koní. Predaj nového plne elektrického modelu Nissan Skyline má zastrešovať značka Infiniti, ktorá sa v roku 2019 stiahla z európskeho trhu. Aj v súvislosti s očakávaným modelom sa spomína len predaj v  Spojených štátoch. Bližšie informácie momentálne nie sú dostupné.

Nejde pritom o jedinú zaujímavú novinku z oblasti elektromobility. Z nedávno predstavených a ohlásených elektromobilov si môžeme spomenúť elektrický sedan Luxeed S7, známy aj ako “elektromobil Huawei”, Hyundai IONIQ 5 N, ktorý už pozná aj slovenskú cenu alebo pickup Tesla Cybertruck.

Náš tip
Tesla prekonala vlastný rekord. Svetelná šou, ktorá nemá obdoby
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.