Hyundai IONIQ 5: Nové fotografie a info o rýchlom nabíjaní

Hyundai už nejakú dobu testuje nový elektromobil IONIQ 5. Len pár týždňov pred oficiálnym predstavením automobilka púta pozornosť novými fotkami, videami a informáciami o ultrarýchlom nabíjaní.

Elektromobil Hyundai Ioniq 5

Hyundai sa chce stať jedným z globálnych lídrov v elektromobilite. Automobilka približne mesiac pred predstavením zverejnila množstvo fotografií, videá a informácie o nabíjaní elektromobilu IONIQ 5.

IONIQ 5 sa najnovšie chváli špeciálnou grafikou svetlometov – parametrické pixely, ekologickou farebnou úpravou povrchu, 20-palcovými aerodynamickými diskami kolies a kapotou v tvare písmena V. Vozidlo je vyvíjané na globálnej modulárnej platforme pre elektromobily E-GMP.

Napájanie verejnej siete a ultrarýchle nabíjanie

Automobilka poodhalila aj systém V2L (vehicle-to-load), vďaka ktorému môžete napájať z tohto vozidla rôzne spotrebiče cez 110/230V zásuvku. Čo sa týka batérie vozidla, tá podľa Hyundai dokáže dobiť 100 km dojazdu za 5 minút nabíjania. To nie je samo o sebe veľmi relevantná informácia, keďže nabíjací výkon je rôzny v priebehu nabíjania.

Náš tip
Hyundai IONIQ 5 oficiálne! Poznáme všetky parametre, potvrdený dojazd 480 kilometrov | VIDEO

Elektromobil Hyundai Ioniq 5 má palubné AC nabíjanie cez 1 fázu do 2,3 kW a cez 3 fázy do výkonu 11 kW. Model má podporuje DC ultrarýchle nabíjanie až do 232 kW. Teda nabitie z 10-80% stavu batérie len za 18 minút vďaka 800V systému.

Viaceré technické špecifikácie tohto modelu unikli nedávno cez rakúsku pobočku značky. Predčasne sme zistili napríklad výkon vozidla, ktorý čini 230 kW. Budú ho poháňať všetly štyri kolesá (all-wheel drive). To zabezpečí akceleráciu z 0-100 km/h za 5,2 sekundy a dojazd modelu bude 450 km podľa WLTP metodiky.

Model bude dlhý 4 460 mm, široký 1 890 mm, vysoký 1 600 mm a jeho rázvor bude mať dĺžku 3 000 mm.

Súvisiacie články

Elektrická trojka IONIQ

Hyundai má už pár rokov v ponuke elektrifikované modely Ioniq (mild hybrid, plug-in hybrid) a tiež plne elektrický model Ioniq Electric (náš test). Novú generáciu plne elektrických modelov Hyundai predstavujú Ioniq 5, Ioniq 6 a Ioniq 7.

Model IONIQ 5, ktorý príde na trh najskôr zo spomenutej trojice (začiatok 2021), vychádza z konceptu 45 Concept. V najbližších rokoch pribudne športové kupé Ioniq 6 vychádzajúce zo záhadného konceptu Prophecy a tiež SUV Ioniq 7.

Pozrite si najnovšie videá IONIQ 5, ktoré zverejnila kórejská automobilka Hyundai:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.