Typický muscle car ako elektromobil? Dodge Charger EV čoskoro na scéne

Zdroj: Dodge

Muscle car žije ďalej! Dodge zverejnil zábery pripravovaného modelu Charger EV, ktorý sa začne vyrábať koncom tohto roka. Nové fotografie odhaľujú drsne vyzerajúci elektrický muscle car, ktorý vyzerá ako z filmu Rýchlo a zbesilo. Tému priniesol portál electrek.

Dodge Charger EV | Zdroj: Dodge

Hoci značka z koncernu Stellantis oznámila, že v roku 2021 plánuje vyradiť svoj ikonický model Charger so spaľovacím motorom a jeho meno bude žiť len v elektrickej podobe, pôvodné plány zrejme stroskotali. Vyzerá to tak, že sa dočkáme širšej ponuky variantov vrátane elektrickej aj benzínovej.

Elektromobil Dodge Charger EV výkon

Ako prvá by v tomto roku mala prísť na trh elektrická verzia. V správe sa uvádzalo, že Dodge Charger EV bude založený na platforme STLA. Dva modely budú vybavené 400 V systémom, základ štartuje na výkone 455 koní. Vyššia verzia prinesie výkon 590 koní, ktorý sa môže zvýšiť až na 670 koní. Pokiaľ ide o najvyšší model s 800 V architektúrou, zatiaľ si budeme musieť počkať, kým sa Dodge podelí o ďalšie podrobnosti počas tohto roku.

Dodge Charger EV | Zdroj: Dodge
Dodge Charger EV | Zdroj: Dodge

Verzia poháňaná spaľovacím motorom by mala prísť na trh až neskôr. Na rozdiel od predchádzajúcich generácií osadených klasickým americkým motorom “V8“, pre budúcu generáciu sa počíta s trojlitrovými radovými šesťvalcami Hurricane s výkonom cca. 400 – 500 koní.

Mohlo by vás zaujímať:

Súvisiacie články

Dodge teraz potvrdil, že dizajn produkčnej verzie bude podobný konceptu Dodge Charger Daytona SRT “Banshee” z roku 2022. Koncept bol vybavený pohonom všetkých kolies a založený na 800 V architektúre. Novšia správa tvrdila, že sériová verzia bude k dispozícii v troch variantoch.

Sami sme zvedaví na komerčný úspech vozidiel kategórie, ktorá bola vždy v prvom rade o veľkom, silnom a hlučnom spaľovacom motore. Výkon elektrickej sústavy ho posúva ešte oveľa ďalej, avšak klientela týchto vozidiel môže byť značne konzervatívna čo sa týka pohonného ústrojenstva.

Náš tip
Aké elektromobily nás čakajú v roku 2024? 6. diel
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.