Renault Megane E-TECH Electric: Poznáme slovenskú cenu a dostupnosť

Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)

Renault čerstvo zverejnil informácie o slovenských cenách a dostupnosti elektrického crossoveru Megane E-TECH Electric. Elektromobil bude dostupný na slovenskom trhu v troch verziách: equilibre, techno a iconic.

Cena Renault Megane E-TECH Electric začína od 34 000 € vo verzii equilibre s kapacitou batérie 40kWh a dojazdom 300 km. Elektrický Megane je dostupný aj s kapacitou batérie 60 kWh a dojazdom vyše 450 km. Cena vo verzii equilibre začína od 38 800 €, vo verzii techno od 41 800 € a vo verzii iconic od 44 800 €..

Časť skúseností s elektrickým Megane je aj o konektivite. Aby bolo auto vždy aktuálne, prichádza s bezplatným dátovým plánom na 5 rokov pre systém OpenR Link, ktorý umožňuje aktualizáciu firmvéru vzduchom (FOTA). Megane E-TECH Electric tiež prichádza s 5-ročnou a 8-ročnou zárukou (alebo 160 000 km) na batériu.

Objednávky na tento elektromobil budú spustené do februára 2022.

Renault ukázal fotografie a detaily nového elektrického crossoveru Megane E-TECH Electric. Sľubuje dojazd 450 km a výkon elektromotora 160 kW.

2022 Renault Megane E-TECH Electric

Francúzska automobilka Renault Group ukázala elektrický crossover v plnej kráse. Doteraz len pomaly odhaľovala jeho rôzne časti. Plne elektrický Renault Megane E-TECH má mať konkurencieschopný dojazd a aj výkon.

Firma má zatiaľ 30 predprodukčných prototypov modelu, ktoré bude intenzívne testovať až do začiatku sériovej výroby naplánovanej na jar budúceho roka. Oficiálne predstavenie bude neskôr v tomto roku.

Súvisiacie články

Po najmenšom Twingo Z.E. a obľúbenom Renault Zoe ide o ďalší elektromobil značky určený pre masy a od základov vyvíjaný ako elektromobil. Renault bude vyrábať tento elektrický crossover v závode Douai na severe Francúzska.

2022 Renault Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)

Nezachoval si dizajn konceptu

Mégane dnes poznáme v karosérii hatchback, resp. kombi. V tomto prípade ide o karosériu kompaktného crossoveru s pohonom prednej nápravy. Elektrický Megane vychádza z konceptu eVision, no nezachoval si príliš radikálne alebo futuristické dizajnové riešenia z konceptu.

Príbuzný tohto modelu je elektromobil Nissan Ariya, s ktorým zdieľa platformu, respektíve pohonné ústrojenstvo. Rozdiely však môžete vidieť v menej agresívnom dizajne karosérie.

Štúdia Renault Mégane eVision (Foto: Renault)

Konkurencieschopný dojazd aj výkon

Crossover má rozmery svojho bratranca Nissan Aryia, s ktorým zdieľajú platformu, resp. pohonné ústrojenstvo. Elektrický Megane crossover dostane dojazd 450 km podľa cyklu WLTP, batériu s kapacitou 60 kWh a výkon elektromotora (predný pohon) 160 kW (215 koní). Tieto dva údaje zobrazuje aj značka nad predným pravým kolesom.

Model by mal nasledovať bratranca Nissan Ariya aj v dizajne interiéru, hlavne v prechode z fyzických tlačidiel na dotykom ovládané prvky. Je otázne, či model dostane aj vyššiu konfiguráciu po vzore Aryia s výkonom 302 koní, 87 kWh batériou, pohonom všetkých kolies a dojazdom cez 500 km. Ďalšie detaily zatiaľ automobilka nezverejnila.

Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)
Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)
Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)
Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)
Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)
Megane E-TECH Electric (Foto: Renault)

Prehľad zatiaľ známych technických parametrov Renault Mégane E-TECH Electric:

  • Výkon elektromotora: 160 kW (215 k)
  • Pohon: predná náprava
  • Dojazd: 450 km (WLTP)
  • Batéria:  60 kWh
  • Začiatok výroby: jar 2022
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.