Daimler Truck pripravuje veľkoobjemovú sériovú výrobu palivových článkov

Spoločnosť Daimler Truck AG pokračuje so sériovou výrobou palivových článkov prostredníctvom spoločnosti Daimler Truck Fuel Cell KG. Zamestnanci zo spoločnosti Daimler si za posledných desať rokov vybudovali v tejto oblasti rozsiahle know-how a vyvinuli výrobné postupy a procesy. Teraz uplatňujú svoje vedomosti – v úzkej spolupráci so svojimi kolegami v kanadskom Vancouveri ako aj s prebiehajúcimi aktivitami týkajúcimi sa vývoja palivových článkov – v priamej príprave budúcej sériovej výroby.

Za týmto účelom sa investuje do nových a najmodernejších systémov, ktoré pokrývajú každý jeden krok procesu výroby palivových článkov: od povlaku na membráne, cez výrobu blokov palivových článkov, až po výrobu agregátov palivových článkov. Pre potreby výroby na úrovni milióntin metra vznikla aj čistá miestnosť s dôslednou úpravou vzduchu.

Súvisiacie články

Následne sa získané vedomosti a skúsenosti spoja so spoločnosťou Volvo Group a použijú sa pre vozidlá určené na náročnú a ťažkú diaľkovú prepravu. Ďalšia spolupráca pri využívaní nadobudnutých skúseností sa pripravuje so  spoločnosťou Rolls-Royce. V rámci nej poslúžia palivové články ako zdroj záložnej energie.

Zdroj: Tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.