Volkswagen chce do roku 2025 prekonať Teslu, aktuálne dosiahol rekordný zisk

Volkswagen ID.3 | Foto: Redakcia

Automobilový koncern Volkswagen zverejnil svoje finančné výsledky za prvý polrok 2021. Najnovšie čísla ukazujú, že spoločnosť prekonala kritické obdobie minulého roka, kedy vykázala prevádzkovú stratu a dokonca sa jej podarilo prekonať aj rekordný rok 2019. Téme sa venovali portál HNonline a Automotive World.

Prevádzkový zisk za prvý polrok 2021 dosiahol 11,4 miliardy eur. V porovnaní s 1,5 miliardovou stratou zaznamenanou rok predtým ide o skutočne pozoruhodný výsledok. Aktuálne príjmy pred zdanením presahujú finančný zisk dosiahnutý za celý predošlý rok. Najväčšou mierou sa na tejto skutočnosti mali podpísať prémiové značky Audi a Porsche, ako aj divízie finančných služieb.

Zuby si brúsi na Teslu

Podľa vyjadrení šéfa spoločnosti, Herberta Diessa, sa darilo aj divízii elektromobilov. Vyzerá to tak, že Volkswagen má v tomto segmente dobre našliapnuté a očakáva ďalší výrazný rast aj vysoké tempo expanzie. Do roku 2025 dokonca plánuje prekonať spoločnosť Tesla a zaujať pozíciu najväčšieho výrobcu elektrických vozidiel.

Súvisiacie články

Volkswagen počas prvého polroka 2021 dodal celkovo 171 000 batériových elektrických vozidiel. Očakáva sa, že predaje budú pokračovať v raste, najmä vďaka rozšíreniu portfólia. Do roku 2030 by elektrické vozidlá mali predstavovať až polovicu z celkových predajov koncernu.

Bojuje s nedostatkom polovodičov

Rovnako ako ostatné automobilky, aj Volkswagen aktuálne bojuje s nedostatkom polovodičov. Vo svojich prognózach uvádza, že sa táto nepríjemnosť negatívne podpíše na celkovo počte vyrobených a dodaných vozidiel. Koncern očakáva, že počet dodaných vozidiel značne prekoná minuloročné čísla. Dodaných vtedy bolo 9,3 milióna vozidiel.

Za zmienku určite stojí, že svoje hospodárske výsledky tento týždeň zverejnila aj Tesla. V druhom kvartáli doručila zákazníkom vyše 200 tisíc elektromobilov a tržby jej medziročne narástli o 98% na 11,96 miliardy dolárov.

Náš tip
Volkswagen oznámil zlomový dátum, v roku 2035 skončí s výrobou spaľovacích motorov
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.