Tesla pociťuje silný dopyt aj počas pandémie, hovorí Elon Musk

Spoločnosť Tesla pociťuje silný dopyt aj napriek celosvetovej pandémii, hovorí Elon Musk, generálny riaditeľ spoločnosti Tesla. Dôvodom má byť úspešný online predaj, ktorý zaručuje jednoduchý a rýchly predaj vozidiel.

Tesla oznamuje rekordný záujem

Elon Musk to povedal na najnovšom rozhovore s investormi, kde spomenul, že sa nemajú obávať dopytu. Podľa jeho slov je totiž tak veľký, že spoločnosť ani momentálne nestíha s výrobou z dôvodu veľkého dopytu. Podobný problém však rieši aj koncern Volkswagen, nakoľko v bratislavskom závode nestíhajú vyrábať mestské elektromobily Citigo-e, e-Up a Seat Mii Electric. U nás je elektromobil od Škody úplne vypredaný, pričom objednávky na e-Up boli opätovne spustené len nedávno. Čakacie doby sa však blížia až k jednému roku.

Situáciu v Tesle taktiež to zopakoval aj v podcaste pri interview s Daily Drive Automotive News:

„Počas celej pandémie sme videli silný nárast objednávok, no stále sme mali dobrý objem. Myslím, že ľudia sú menej naklonení ísť do fyzickej predajne, na testovaciu jazdu a sedieť niekde zatvorení.”

Súvisiacie články

Ich vlastný online predaj sa osvedčil aj v minulosti, keď Elon Musk povedal, že plánujú skončiť s výstavbou fyzických predajní a uzatvoriť všetky už postavené predajne. A za ušetrené peniaze by radšej začali s predajom najlacnejšieho Modelu 3 za 35 000 dolárov.

Zmena plánu

Toto rozhodnutie ale doteraz nezrealizovali, keďže Musk zmenil názor a nechal väčšinu fyzických predajní otvorených. Aj napriek tomu je ale situácia stále rovnaká, keďže väčšina objednávok je spravená online cez ich vlastný web, spoločne so záujmom zákazníka o testovaciu jazdu vozidla.


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.