Prototyp Tesla Semi je v Kanade, pravdepodobne kvôli zimnému testovaniu

Foto:: Tesla

Elektrický ťahač Tesla Semi bol prvýkrát videný mimo v USA. Tesla prednedávnom oznámila, že Semi sa podrobí zimným testom. Teraz fanúšik prototyp odfotil v Kanade.

Automobilka pravdepodobne vyrobila len dva kusy tohto prototypu a od jeho predstavenia sme ho mohli vidieť viackrát na verejných komunikáciách.

Medzičasom si Teslu Semi predobjednalo viacero spoločností vrátane Pepsi, FedEx alebo Walmart.

Prototyp Tesla Semi na hranici s Kanadou (Foto: Jason Lennox)

Niekoľkotýždňové testovanie v chlade

Začiatkom tohto mesiaca Tesla predstavila výsledky za 4. kvartál 2019 a zároveň aktualizovala časový harmonogram výroby Tesla Semi a jeho testovania. Ťahač podľa Tesly podstúpi niekoľkotýždňový zimný test, aby sa potvrdila jeho výkonnosť v chladnom počasí a pri zlých trakčných podmienkach.

Súvisiacie články

“Sme radi, že sa s vami môžeme podeliť o skúsenosti zo zimného testovania, ukážeme vám hlavné výhody elektrického ovládania trakcie a riadenia motora, s ktorými sa žiadna naftová pohonná sústava nemôže vyrovnať.”

Prototyp Tesla Semi, ktorý prekročil hranicu do Kanady, bol najprv videný na hranici USA – Kanada a neskôr aj v meste Ashcroft severovýchodne od mesta Vancouver. Pozrite si akceleráciu Tesla Semi pri výjazde na diaľnicu v Kalifornii:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.