Tesla predáva niektoré nové Modely 3 s batériami z roku 2017, upozorňuje na znížený dojazd

Tesla pridala podivné nové varovanie o batériách z roku 2017 vložených do úplne nových elektromobiloch pre rok 2021 určených na predaj konečnému zákazníkovi. Informoval nás o tom portál Electrek.

Vyjadrenia Tesly sú strohé

Tesne pred koncom roka je Tesla, podobne ako iné firmy, uprostred vyskladňovania s cieľom minimalizovať svoje skladové zásoby. Elon Musk informoval svojich zamestnancov, že v priebehu posledného štvrťroka nemusia ísť naplno tak, ako tomu zvyčajne je počas roka, automobilka totiž robí maximum pre to, aby znížila svoje skladové zásoby a optimalizovala svoje finančné toky.

Optimalizácia týchto zásob so sebou nesie aj predaj predvádzacích a testovacích vozidiel. Tieto kúsky sa začali objavovať v e-shope Tesly v priebehu posledných dní.

Varovanie nám oznamuje, že auto bolo vyrobené s akumulátorom z produkcie roka 2017. Aj napriek skutočnosti, že išlo o úplne nový balík, samotné batériové články majú o niečo nižšiu kapacitu. O túto kapacitu prišli v dôsledku svojho veku. Môžeme očakávať pokles dojazdu na hranici 12 percent oproti aktuálnej kapacite.

Tesla model 3 môže obsahovať batérie vyrobené pred niekoľkými rokmi | Zdroj: electrec.co

Varovanie sa týka Modelu 3

Varovanie o prítomnosti batérie z roku 2017 vložených do úplne nových áut pre rok 2021 sa týka primárne Tesla Model 3. Tieto autá majú na svojom počítadle kilometrov hodnotu o niečo presahujúcu 1 200 míľ. Tento nájazd je pravdepodobne zapríčinený testovacími jazdami.

Súvisiacie články

V podstate ide o relatívne zvláštnu situáciu, ktorá sa zákazníkom ťažko vysvetľuje. V podaní Tesly to vyzerá tak, že má na sklade batérie z roku 2017, ktoré sa rozhodla využiť v nových autách z roku 2021.

Zdroj: electrek.co

Prečo sa automobilka rozhodla pre tento krok, sa vysvetľuje len ťažko. Na otázky novinárov v tomto smere neodpovedá. Faktom ostáva, že Tesla sa tieto modely nesnaží predávať v zľavnenej cene. Ceny sú naopak relatívne vysoké, čo je však v tomto odvetví v poslednej dobe relatívne bežné.

Kde sa vzali staré batérie?

Bez toho, aby to Tesla bližšie komentovala, je len mimoriadne ťažké sa vyjadriť k tomu, prečo nastala táto zvláštna situácia. Tesla varovaní spomína balenia, ale aj články. Vyjadrenia Tesly nám naznačujú, že v roku 2017 boli vyrobené celé balenia.

Prečo vlastne Tesla skladovala batérie z roku 2017? Prečo sa ich rozhodla nasadiť do áut práve teraz? Ak máte vlastný názor na to, prečo Tesla montuje batérie z roku 2017 do úplne nových áut pre rok 2021, napíšte nám ho do komentárov.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.