Tesla vs Tesla. Americká automobilka sa súdi s indickou firmou

Pexels.com

Tesla sa súdi. Súkromná spoločnosť z Indie údajne nezákonne používa ochranné známky, ktoré vlastní americká automobilka. Spoločnosť má pobočky aj v Spojených štátoch, nachádzajú sa vo Wilmingtone a na Floride. Tesla obvinila indickú firmu z nezákonného používania ochranných známok Tesla Power a Tesla Power USA. Mimochodom, samotná firma sa nazýva Tesla Power. Žaloba sa už nachádza na najvyššom súde v Dillí. Na tému upozornila agentúra Reuters.

Súdny spor kvôli ochranným známkam

Tesla žiada trvalý zákaz používania spomínaných názvov a náhradu škody za porušovanie ochrannej známky. Indická spoločnosť na svoju obhajobu uviedla, že okrem iného podniká najmä v oblasti olovených batérií pre automobily a v žiadnom prípade nemá v úmysle vyrábať elektrické autá. ďalšie pojednávanie je naplánované na 22. mája 2024.

Zdroj: Teslapowerusa

Spoločnosť Tesla Power aj po podaní žaloby naďalej pokračovala v propagácii svojich produktov pod značkou, kvôli ktorej sa súdi. Zástupcovia indickej firmy tvrdia, že na tamojšom trhu boli skôr ako americká automobilka a pre svoje podnikanie mali všetky potrebné súhlasy vlády. To, že firma používa značku Tesly, zistila automobilka v roku 2022.

Súvisiacie články

Musk sa do Indie nedostavil

Elon Musk mal naplánovanú aj obchodnú cestu do Indie, ktorú nakoniec zrušil. Mal sa stretnúť s indickým premiérom Narendrom Modim už 21. apríla a očakávalo sa, že toto stretnutie prinesie želané ovocie. Hovorilo sa o tom, že by sa elektromobily Tesla mohli začať predávať aj na indickom trhu. Ten je momentálne druhý najväčší na svete, takže ekonomický potenciál je tu naozaj obrovský. Musk nakoniec do Indie necestoval, no objavil sa v Číne, čo pobúrilo indickú verejnosť.

Mohlo by vás zaujímať:

Tesla hovorí o vstupe na indický trh už od roku 2014, no stále sa tak nestalo. Prvým modelom od Tesly, ktorý sa pravdepodobne dostane do Indie, aj keď len v malom množstve, je Model Y. Výroba prvého elektromobilu značky, ktorý smeruje do Indie, už prebieha v závode v Nemecku.

Náš tip
Prerobený 60-ročný Land Cruiser dostal motor z Tesly a cenu, z ktorej sa vám zatočí hlava
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.