Tesla vyrobila svoj 300-tisíci elektromobil

Hoci Tesla nepatrí k historicky najstarším výrobcom elektromobilov, získala si jedinečné meno a množstvo ľudí si ju vybaví práve v spojení s elektromobilmi. Stala sa symbolom. A aktuálne ohlásila, že vyproduktovala svoje 300-tisíce vozidlo.

A aby nebolo málo osláv, Tesla zlomila svoj štvrťročný rekord v dodávaní elektromobilov. V uplynulom štvrtom kvartáli dodala 29 870 kusov elektromobilov. Vďaka tomu dosiahla číslo 286 000 dodaných elektromobilov do dnešného dňa. Presnejšie, dodala 212 821 kusov Model S, 71 927 Modelov X a 1770 Modelov 3.

Musk splnil 9 z 10 podmienok

Keďže číslo dodaných elektromobilov nie je pekne okrúhle, Tesla sa radšej pochválila 300-tisícim vyrobeným kúskom. Napokon, aj tak je to veľmi úctyhodné číslo. A aj to prispelo k faktu, že sa podarilo Elonovi Muskovi dosiahnuť 9 z 10 podmienok zmluvy, ktorú má ako CEO Tesly vykonať. Jedným z cieľov totiž bolo dostať sa v produkcii na počet 300-tisíc kusov.

Súvisiacie články

Bodom, ktorý Elon nedokázal vykonať bolo zvýšenie hrubého zisku o 30 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku.

Zaujímavosťou je, že hoci Tesla Model 3 neputuje k čakateľom až tak rýchlo, ako by si želali, aj tak má Tesla našliapnuté stať sa najväčším výrobcom elektromobilov na svete.

Zdroj: electrek.co

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.