Polícia v Ontariu bude jazdiť na parádnom Tesla Model X

V zahraničí nie je ničím nezvyčajným, že rôzne policajné oddelenia si k svojim automobilovým flotilám vyberajú z času na čas aj Teslu. Napríklad, Tesla Model S je už v službách polície v Los Angeles a Policajné oddelenie v Denveri má tiež rovnaký model medzi svojimi hliadkami.

Nedávno sme tiež písali, že aj polícia v Luxembursku bude jazdiť na Tesla Model S. Tu sa však stretla s problémom pri osadení majákov. Úrady im nechceli udeliť certifikát, teda nepustiť tieto autá na cesty. V rámci Európy však už Tesly zvažuje aj známy Scotland Yard.

Súvisiacie články

Kanadská polícia s novým Tesla Model X

Policajné oddelenie v kanadskom Ontariu si však tiež rozšíri flotilu o špeciálny Model X. Odhalenie tohto elektromobilu sa konalo počas Toronto Auto Show.

Niektoré oficiálne znenia pri uvádzaní Tesiel do praxe v službách polície hovoria o tom, že policajné oddelenia chcú redukovať náklady spojené s pohonnými hmotami, alebo prispievať k menšiemu znečisteniu ovzdušia. Policajné hliadky totiž skutočne najazdia ročne veľké množstvo kilometrov. Na druhej strane, je to aj ukážkový prípad, ako môžu ísť štátne orgány príkladom občanom. Zároveň týmto spôsobom aj pomáhajú urýchliť širšie prijatie elektromobilov medzi ľudí.

Zdroj: electrek.co


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.