Domáce wallboxy začína predávať už aj ŠKODA

SKODA

K automobilkám a spoločnostiam, ktoré na Slovensku predávajú domáce nabíjacie stanice vo forme takzvaných wallboxov sa najnovšie pripája už aj ŠKODA. Konkrétne ponúka trojicu modelov s rýchlosťou nabíjania 11 kW/h a 7,5-metrovým káblom pre pripojenie vozidla.

  • Základný ŠKODA iV Charger stojí 556€. Nedisponuje žiadnymi inteligentnými funkciami, ponúka len nabíjanie pre domáce použitie.
  • Stredný model ŠKODA iV Charger Connect je v predaji za 795€. V tomto prípade je oproti základu pridaný modul pre autorizáciu čipovou kartou RFID.
  • Najvyšší model ŠKODA iV Charger Connect+ stojí až 1074€, prakticky dvojnásobok základu. V porovnaní so stredným modelom je tu pridaný LTE modul a elektromer.

Wallbox ako tradičné riešenie pre domácnosti

Domáce nabíjačky, takzvané wallboxy, nájdete v ponuke viacerých automobiliek, ktoré predávajú elektromobily. Úplnou klasikou je samozrejme Tesla, no okrem toho je tu napríklad aj Mazda, Peugeot či Mercedes-Benz. Domáce nabíjacie stanice ponúka aj slovenský výrobca EV-GP alebo spoločnosť ejoin.

Takzvaný “smart wallbox” pre domácnosti nájdeme aj v ponuke ZSE Drive. Špecialitou je v tomto prípade aj ponuka špeciálny tarif pre odber elektrickej energie.

Súvisiacie články

Karta pre nabíjanie naprieč celou Európou

ŠKODA pripravuje aj MyŠKODA Powerpass, vďaka ktorému vraj bude možné nabíjať elektromobil kdekoľvek v Európe s jednou čipovou kartou. Táto celoeurópska karta bude na Slovensku dostupná s príchodom modelu ŠKODA ENYAQ iV. S jednou kartou má byť možné nabíjať na viac než 143-tisíc nabíjacích staniciach po celej Európe. Objednanie a aktivácia tejto karty bude možná cez aplikáciu.

Do budúcna vlastné nabíjacie stanice

ŠKODA chce do budúcna vybudovať vlastné nabíjacie stanice v sieti autorizovaných predajcov. V blízkej budúcnosti by sa to dokonca malo týkať aj Slovenska. Nateraz avizuje napríklad využitie recyklovaných batérií z elektromobilov a plug-in hybridov pre vybudovanie nabíjacích staníc s výkonom 11 až 22 kW. Budú ich tvoriť batériové moduly vytvorené z už použitých batérií.

Náš tip
Nabíjanie elektromobilu doma – Wallbox s dynamickým riadením výkonu | BLOG
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.