Novinku MG Cyberster môžeme očakávať už v budúcom roku

MG Cyberster | Zdroj: Filip Spevár

Spoločnosť MG predstavila model MG Cyberster.  Tento úplne nový, športovo-elektrický kabriolet v Európe debutoval na podujatí IAA Mobility a plánuje svoj vstup na trh v lete roku 2024. Pozrime sa podrobnejšie na to, čo robí MG Cyberster zaujímavým prínosom do sveta elektrických áut.

Klasický dizajn s moderným nádychom

MG Cyberster je poklonou klasickým britským športovým automobilom z 60. a 70. rokov. Jeho dizajn vyžaruje nostalgiu so športovým nádychom. Od svojej dlhej, sklonenej prednej kapoty po prúdnicové boky a svalnaté predné blatníky, Cyberster zachytáva podstatu ikonických MG z minulosti. Jedným výrazným prvkom sú motýlie dvere, čo nenájdeme len tak pri hocijakom automobile. MG sľubuje, že tento jedinečný prvok dizajnu bude zachovaný v konečnom modeli, ktorého sa dočkáme už čoskoro aj na našich cestách.

Hoci je MG Cyberster väčší ako klasické britské športové autá 70. rokov, stále si udržuje športový vzhľad s krátkym zadným “kufrom”. Zadnú časť označuje výrazný LED svetelný panel po celej šírke a charakteristické šípkovité svetlá na chvoste, pripomínajúce výkonné športové autá ako Lotus Evija. Určite ide o odvážny kúsok, ktorý si nájde aj svojich odporcov.

Interiér zameraný na vodiča

Vnútri MG Cybersteru sa nachádza kabína zameraná na vodiča s futuristickým nádychom. Sústava troch obrazoviek obklopuje vodiča, poskytujúc jednoduchý prístup k podstatným informáciám. Stredobodom kabíny sa tiahne stredová konzola, ktorá oddeluje vodiča od spolujazdca. Tradičný okrúhly volant by mal dopĺňať aj Yoke, ktorý môžeme nájsť napríklad u Tesly. Celkový vnútorný dizajn by tak mal byť zachovaný aj v plnej výrobe.

Súvisiacie články
MG Cyberster

Výkon a pohon

Hoci presné podrobnosti o motoroch a batériách sú zatiaľ nedostupné, očakáva sa, že MG Cyberster bude dostupný v modeloch s jedným motorom a pohonom zadných kolies, ako aj vo verzii s dvoma motormi a pohonom všetkých štyroch kolies. Vrcholný model s dvojitým motorom sa údajne môže pochváliť impozantným výkonom až 530 koní a 725 Nm, čím sa stáva potenciálnym súperom v segmente výkonných elektrických športových áut.

MG Cyberster

Batéria má dostať kapacitu 77 kWh, čo zabezpečí 570 km dojazdu. Z 0 na 100 km/h má dokázať zrýchliť už za 3,2 sekundy. O slabšej verzii sa hovorí, že dostane 64 kWh batériu, 519 km dojazd, či 295 konských síl.

Kedy si budete môcť získať MG Cyberster?

MG Cyberster už v tomto roku okúsil atmosféru Goodwood Festival of Speed a vyvolal nadšenie motoristických nadšencov. Avšak tí, ktorí sa tešia na jeho nákup, budú musieť ostať trpezliví, pretože sa dostane na trh až niekedy v auguste 2024 a dodávky sa začnú očakávať koncom budúceho roku.

Pokiaľ ide o cenu, MG mieri na sumu okolo 50 000 libier (57 450 €), čo robí MG Cyberster lákavou voľbou pre tých, ktorí hľadajú elektrický športový automobil s klasickým nádychom. Cyberster má v úmysle vyplniť medzeru na trhu kabrioletových elektromobilov, kombinovaním klasických dizajnových prvkov s modernou technológiou elektromobilov. Ponúkne aj zaujímavý dojazd či vysoký športový výkon.

Náš tip
Kedy sa bude predávať viac elektromobilov ako spaľovákov?
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.