Malý, ľahký a cenovo dostupný. Automobilka Luvly prináša ideálny elektromobil do mesta

Zdroj: Electrek

Švédsky výrobca mikroautomobilov Luvly chce byť IKEA pre malé elektrické vozidlá. Spoločnosť plánuje vyrábať cenovo dostupné, prispôsobiteľné elektrické autá, ktoré sa dajú ľahko zostaviť doma, informuje Electrek.

Mikroauto “Luvly O” má dojazd až 100 km na jedno nabitie a môže dosiahnuť rýchlosť až 90 km za hodinu. Vyznačuje sa modulárnym dizajnom, ktorý umožňuje zákazníkom výber z množstva možností prispôsobenia vrátane farby, dizajnu interiéru a ďalších funkcií, ako napríklad vyhrievané sedadlá.

Elektromobil si dokážete poskladať aj sami | Zdroj: Electrek

Spoločnosť dúfa, že osloví obyvateľov miest, ktorí potrebujú kompaktný a cenovo dostupný spôsob dopravy. Mikroauto sa zmestí na stiesnené parkovacie miesta a je dostatočne malé na to, aby prešlo úzkymi mestskými uličkami. Predávať chce priamo spotrebiteľom a neplánuje využívať žiadnych sprostredkovateľov. Zákazníci si tak môžu poskladať svoje vlastné auto, ktoré im domov dovezú v krabiciach (ako to robí IKEA).

Súvisiacie články

Luvly O má spustiť revolúciu

Generálny riaditeľ Luvly, Jonas Lindholm, verí, že prístup spoločnosti k výrobe áut by mohol spôsobiť revolúciu v tomto odvetví. Mikroauto Luvly O považuje za udržateľnú alternatívu k tradičným vozidlám na banzín, no má nižšiu uhlíkovú stopu a nižšie prevádzkové náklady. Spoločnosť plánuje uviesť na trh mikroauto Luvly O vo Švédsku koncom tohto roka, pričom v blízkej budúcnosti plánuje expanziu na ďalšie európske trhy. Očakáva sa, že základná cena auta sa má pohybovať okolo 10 000 €, čo z neho robí jeden z najdostupnejších elektromobilov na trhu.

Parametre vozidla | Zdroj: Electrek

Luvly nie je jedinou spoločnosťou, ktorá sa snaží sprístupniť elektromobily spotrebiteľom. Čínsky výrobca elektrických vozidiel BYD nedávno uviedol na trh nový model elektrického auta, ktorého cena je len 4 100 eur. Podobne aj indický výrobca elektrických vozidiel Ola Electric plánuje v najbližších rokoch uviesť na trh nízkonákladový elektromobil.

Náš tip
Aplikácia Tesly dostáva novú funkcionalitu. Trasu naplánuje ešte pred nasadnutím do auta
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.