Honda e: Vyššia cena a menší dojazd zákazníkov neodrádza | Frankfurt 2019

Japonská Honda predstavila produkčnú verziu a cenu elektromobilu určeného pre európske mestá – Honda E. Vybrala si na to autosalón IAA vo Frankfurte.

V priebehu posledného roka Honda predstavovala niekoľko prototypov tohto modelu. Vo Frankfurte však ukazuje prvýkrát verziu určenú na hromadnú výrobu.

Cena

Na predstavení výrobca rovno zverejnil aj jej oficiálnu cenu na nemeckom trhu. Za základ si zaplatia zákazníci 29 470 € a za výkonnejšiu verziu max. 32 370 €. V cene je už odpočítaná nemecká dotácia na kúpu elektromobilov.

Batéria a parametre

Drahšia verzia prichádza so 100 kW DC nabíjaním a vyšším výkonom motora 113 kW. Honda už skôr predstavila pre tento model 35,5 kWh batériu schopnej dojazdu 200 km a rozložením váhy 50:50. Elektromobil sa za 30 minút nabíjania nabije na 80 % kapacity.

Súvisiacie články

Honda e sa pochváli aj technologickými vychytávkami ako virtuálne spätné zrkadlá, množstvo displejov v interiéri s hlasovým ovládaním a vysokým stupňom konektivity.

Napriek menšiemu dojazdu a vyššej cene to nevyzerá, že by mala Honda problém s dopytom. O model “prejavilo záujem už vyše 40-tisíc ľudí”. Prví zákazníci si ju vychutnajú v lete 2020.

Honda Power Charger

Okrem štýlového elektromobilu Honda predstavila aj vlastnú domácu nabíjačku. Wallbox s názvom Honda Power Charger dosiahne maximálny výkon 7,4 kW (1-fáza) a 22 kW pri 3-fázovom príkone.

Honda Power Manager

Zariadenie Honda Power Manager je taktiež novinkou a má zabezpečiť tok energie z automobilu do elektrickej siete a slúžiť tak ako stacionárne úložisko energie pre dom alebo pre iný elektromobil.

Honda e a Honda Power Manager (vzadu)
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.