Ďalší lacný elektromobil na obzore. KIA EV2 sa má vyrábať na Slovensku

KIA

Na uvedenie cenovo dostupného elektromobilu sa pripravuje ďalšie známe meno. Model známy ako KIA EV2 sa zahalený do kamufláže už premáva po cestách.

Informáciu o novom videu priniesol portál Electrek, ktorý dodáva, že “lacná elektrická KIA” by mala podliezať hranicu 20 000 dolárov. Konkrétne uvádza cenu 20 miliónov juhokórejských wonov, čo je v prepočte približne 15 000 dolárov.

KIA svoj model KIA EV2 označuje za kľúčový prvok pre budúcnosť značky. Dôležitú rolu má zohrávať na hlavných trhoch, kam patrí aj Európa.

Výroba na Slovensku

Ako informuje portál Autocar, výroba nového cenovo dostupného modelu KIA EV2 bude realizovaná na Slovensku. Podľa dostupných informácií pritom nepôjde o jediný elektromobil, ktorý bude v nadchádzajúcich rokoch schádzať z výrobnej linky vo fabrike v Tepličke nad Váhom.

Súvisiacie články

KIA Slovakia od Slovenska získala investičnú pomoc v celkovej nominálnej hodnote 29,95 milióna € vo forme úľavy na dani z príjmov. Súvisí to so zámerom na rozšírenie prevádzky na výrobu automobilov, s čím je prepojené aj spustenie výroby dvoch nových, plne elektrických modelov vozidiel. Oficiálne informácie zatiaľ nie sú dostupné, no predpokladá sa, že druhým vyrábaným modelom bude KIA EV3 alebo KIA EV4.

KIA začiatkom apríla 2024 prezentovala svoje aktualizované plány na najbližšie roky. Prezradila ja to, že do roku 2026 plánuje predstaviť 6 elektromobilov. Rozširovanie ponuky má začať v roku 2024 s modelom EV3 a pokračovať bude modelmi EV2, EV4 a EV5. Novinky sa majú do predaja dostať na všetkých kľúčových trhoch. Celkovo chce KIA do roku 2027 posilniť svoju ponuku elektromobilov na 15 modelov.

Cenovo dostupné modely

Pripomeňme si, že na Slovensku sa bude vyrábať aj ďalší cenovo dostupný elektromobil. Spustenie predaja plne elektrického modelu Citroën e-C3 je jednou z priorít koncernu Stellantis na najbližšie obdobie. Nový elektromobil má byť riešením problému, ktorý mnohých ľudí odrádza od prechodu na čisto elektrickú jazdu – obstarávacia cena. V tomto prípade pôjde o elektromobil s avizovanou predajnou cenou 23 200 €.

Titul najlacnejšieho elektromobilu na Slovenskom trhu aktuálne patrí modernizovanému modelu Dacia Spring. Nová Dacia Spring cenou hlboko podliezla svoju predchodkyňu. Základná verzia Essential Electric 45 vhodná predovšetkým do mesta štartuje na sume 16 900 €, čím sa stala široko-ďaleko najdostupnejším elektromobilom na slovenskom trhu.

Náš tip
Sedem pasažierov v 4,39 metrovom subkompaktnom SUV? Citroën ë-C3 Aircross
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.