Vision M NEXT – budúcnosť športovej jazdy podľa BMW

Na podujatí „NEXTGen“ v sídle BMW v Mníchove automobilka oznámila urýchlenie svojich plánov vo vývoji elektromobilov a predstavila koncept „BMW Vision M NEXT“.

„BMW Vision M NEXT poskytuje pohľad do budúcnosti športovej jazdy. Kým koncept BMW Vision iNEXT nám predstavuje budúcnosť autonómnej jazdy, koncept BMW Vision M NEXT ukazuje, ako môže najmodernejšia technológia poskytnúť čistejší a emocionálnejší zážitok z jazdy. V oboch konceptoch je dôraz kladený na pasažierov.“

Vyzerá to tak, že tento koncept je silne inšpirovaný dizajnom plug-in hybridného BMW i8 a mohol by naznačovať vzhľad ďalšej generácie tohto modelu:

 

„Koncept BMW Vision M NEXT“ je tiež plug-in hybridom – vyznačuje sa však omnoho dlhším elektrickým dojazdom – 100 km na jedno nabitie.

Súvisiacie články

100 elektrických kilometrov a masívny výkon

Systém Power PHEV ponúka možnosť voľby medzi elektrickým pohonom 4×4, pohonom výlučne zadnej nápravy, a to buď elektricky alebo prostredníctvom benzínového 4-valca s turbodúchadlom. Výkon celého systému je masívnych 441 kW (600 koní) a dosiahne maximálnu rýchlosť 300 km/h. Z 0 na 100 km/h vyšprintuje len za tri sekundy.

K dispozícii je tiež režim BOOST +, ktorý slúži na krátkodobé zvýšenie maximálneho výkonu. S elektrickým dojazdom 100 km je BMW Vision M NEXT vhodné aj pre použitie v mestských centrách, kde v budúcnosti budú fungovať nízkoemisné alebo bez-emisné zóny.

Interiér je mimoriadne futuristický a ukazuje, že „Vision M NEXT“ je veľmi koncepčným vozidlom.

BMW neoznámilo žiadne plány na uvedenie tohto vozidla do výroby. Koncept slúži ako vízia športovéjo dizajnu BMW do budúcnosti.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.