up! city: Prvý slovenský projekt na zdieľanie elektromobilov započal v Bratislave

V týchto dňoch bol na Slovensku spustený prvý projekt (up! city) zdieľania elektromobilov na podporu ekologickej mestskej mobility. A to konkrétne v Bratislave. Naše hlavné mesto sa tak konečne zaradilo k moderným mestám, ktoré podporujú elektromobilitu a trvalo udržateľnú dopravu aj v praxi. Na vypožičanie sú k dispozícií elektrické automobily, bicykle aj kolobežky.

Projekt up! city vzišiel zo spolupráce spoločnosti Volkswagen Slovakia a OZ Aliancia Stará Tržnica, za podpory partnerov Švihaj Šuhaj, ZSE a mesta Bratislava. Jeho útočiskom sa stala Stará tržnica v centre Bratislavy. Tu si môžete prenajať Volkswagen e-Up!, elektrobicykel, elektrickú kolobežku či štandardný a “cargo” bicykel.

Náš tip
Novinka! Zabezpečíme Vám skúšobnú jazdu na vybranom e-aute, stačí vyplniť jednoduchý formulár

Každý zo 7 elektromobilov Volkswagen e-Up! je vybavený špeciálnou navigačnou aplikáciou, ktorá obsahuje 6 vybraných trás v rámci Bratislavy a okolia. Takže v prípade, že nepotrebujete využiť vozidlo na praktické účely, môžete si vďaka nemu urobiť výlet.

Náš tip
EÚ zadotuje výstavbu nabíjacích staníc na Slovensku

up! city cenník

V rámci štandardného cenníka služby up! city si môžete prenajať vozidlá na celý deň (24 h) alebo pol dňa (do 5 h). Členovia up! city klubu, ktorý sa pripravuje, budú môcť využiť hodinovú tarifikáciu. Pri preberaní vozidla je nutné zložiť zábezpeku vo výške od 50 do 300 €, resp. 0 až 30 € (klubový prenájom), v závislosti od jeho typu. A to aj prostredníctvom platobnej karty, kedy sú peniaze na účte v režime rezervácie.

Vstupný poplatok do klubu je 80 €, v prípade, že chcete využívať všetky typy vozidiel. Ak sa uspokojíte len s bicyklami, vyjde vás to na 40 €.

Súvisiacie články

Štandardný cenník

Klubový cenník

Zdroj: upcity.sk


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.