Uber spúšťa službu pre zdieľanie bicyklov JUMP už aj v Európe

Popri štandardných bicykloch si už môžeme na trhu zakúpiť aj elektrobicykle, ktoré k presunu po trase pomáhajú elektromotorom, alebo rôzne iné hybridné zariadenia ako elektrické kolobežky či skútre. Fakt, že bicykle sú v súčasnosti stále populárnym a tiež šetrným spôsobom prepravy vzhľadom k životnému prostrediu, dokazuje aj služba JUMP. Táto služba je určená pre zdieľanie bicyklov a môže byť efektívna najmä vo väčších mestách. Aktuálne prichádza služba JUMP aj do Európy.

Náš tip
UBER ODKÚPIL SPOLOČNOSŤ JUMP. PRINESIE ZDIEĽANIE ELEKTRO-BICYKLOV!

JUMP už aj v Európe

Na konferencii NOAH v Berlíne generálna riaditeľka spoločnosti Uber Dara Khosrowshahi oznámila, že spoločnosť sa rozširuje nad rámec tradičných spôsobov prepravy. Týmto rozšírením má byť práve služba JUMP určená pre zdieľanie elektrických bicyklov. V nemeckom hlavnom meste by mala byť služba spustená do konca leta, pričom v hre sú aj ďalšie európske mestá. Informácie, o ktoré mestá má Uber záujem však zatiaľ neboli zverejnené.

Berlín v súčasnosti disponuje už približne 18 000 bicyklami určenými pre zdieľanie, a to z dielne viacerých miestnych spoločností. Ide o efektívnu a ekologickú náhradu dopravy, ale má to aj svoje negatíva. Používatelia týchto bicyklov ich často nechajú po použití na voľnom priestranstve alebo na nevhodnom mieste v parku. Bicykle sú tiež terčom vandalizmu. Riešením by mohli byť vyhradené stojany a stanoviská, kde by potenciálne tieto bicykle mohli stáť. Neslávna je aj povesť Uberu vzhľadom na legislatívne problémy vo viacerých európskych mestách a aj na Slovensku.

Súvisiacie články
Náš tip
VINTAGE ELECTRIC: AJ ELEKTROBICYKEL MÔŽE MAŤ „VINTAGE“ VZHĽAD

Prijali by ste službu na zdieľanie bicyklov aj vo vašom meste? Myslíte si, žeby táto služba mohla byť úspešná aj na Slovensku? Vaše otázky a postrehy nám môžete napísať do diskusie pod článkom.

Zdroj: theverge.com

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.