Uber priplatí šoférom za využívanie elektrických vozidiel. Vo vybraných mestách

Spoločnosť Uber chce rozhodne priniesť aj do prostredia svojej služby elektrické vozidlá. To však nemusí byť jednoduché, vzhľadom na sumy nabíjania a hodiny strávené na nabíjačke. Teraz však chce priniesť práve týmto “elektrickým” vodičom pomocnú ruku. Okrem finančných výhod dostanú vodiči elektrických vozidiel aj špeciálne členstvo v programe a nové funkcie v rámci aplikácie.

Náš tip
UBER CHCE PATENTOVAŤ SYSTÉM, KTORÝ ROZOZNÁ ČI STE PILI

Uber a elektromobilita

Tvorca spomínanej služby pre zdieľanú dopravu spúšťa aktuálne pilotný program EV Champions v siedmych mestách. Ide konkrétne o mestá ako Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco a Seattle. Tento program zahŕňa práve finančné stimuly pre vodičov, a to aj vrátane testovacieho mesta Pittsburgh. Ani tieto stimuly však nie sú neobmedzené. V Pittsburghu, San Diegu a San Franciscu dostávajú vodiči len 1 dolár za jazdu, pričom v San Diegu je príspevok obmedzený na 20 dolárov týždenne. K dispozícii sú však aj iné výhody. Vodiči majú prístup k vzdelaniu a zdrojom, ktoré im môžu pomôcť nájsť každý dostupný zľavový alebo iný výhodný program, ktorý obsahuje ďalšie stimuly.

Súvisiacie články
Embargoed to 1200 Wednesday August 31 A Nissan electric car at launch of the first Uber electric cars in London.

Cestujúci, ktorí si zavolajú Uber, budú upozornení v prípade, že čakajú práve na elektrické vozidlo. Táto funkcia bude zatiaľ dostupná v rámci USA a vo vybraných kanadských mestách. Za snahu priniesť do služby elektromobilitu spoločnosť Uber rozhodne chválime, konkurencia však nespí. Alternatívna služba Lyft má takisto svoje plány, a to najmä na poli autonómnych elektrických vozidiel.

Zdroj: engadget.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.