Toyota rozšíri svoje portfólio o športovo ladené hybridy. Prvým príkladom je model Toyota C-HR Hy-Power

Špecialista na hybridný pohon, automobilka Toyota, rozšíri paletu svojich modelov o výkonné hybridné verzie. Zákazník si tak bude môcť vybrať medzi hybridom zameraným na nižšiu spotrebu a emisie a športovo ladeným modelom s hybridným pohon. Na autosalóne vo Frankfurte nám japonská automobilka ukázala, ako by mohli takéto modely vyzerať. A to prostredníctvom konceptu Toyota C-HR Hy-Power.      

Hybridom od Toyoty sa veľmi darí, veď napríklad v Európe tvoria ich predaje až 40 % z celkového počtu. Niet preto divu, že výrobca plánuje rozšíriť svoju paletu o ďalšie hybridné verzie, tentokrát zamerané na výkon a športovejšiu jazdu. Predstavu ako môžu takéto vozidlá vyzerať, sme si mohli urobiť na autosalóne vo Frankfurte, kde japonská automobilka predstavila model Toyota C-HR Hy-Power. Ten je dielom európskeho dizajnérskeho štúdia ED 2, ktoré sa snaží odlíšiť športovo ladený hybrid prostredníctvom farieb, textúr, materiálov a iných drobných úprav.

Náš tip
Seriál: „Rozhovory s automobilkami o elektromobilite“ | TOYOTA

“Na výber budú dve hybridné verzie. Jedna z nich bude zameraná na tradičné výhody hybridného pohonu, a to efektivitu a hospodárnu prevádzku. Druhá ponúkne vyšší výkon a dynamickejší jazdný charakter, ” povedal šéf Toyota Europe, Johan van Zyl.

Súvisiacie články

Vyžiadali si ich zákazníci

Zyl potom dodal, že pre výkonné hybridné modely sa rozhodli na základe spätnej väzby od zákazníkov. Viac sa o týchto modeloch dozvieme začiatkom budúceho roka. Dovtedy si musíme vystačiť pohľadom na koncept Toyota C-HR Hy-Power.

Náš tip
Toyota Prius PHEV jednoznačne najekologickejším plug-in hybridom v teste ADAC

Tak čo, ako sa vám pozdáva tento zámer Toyoty? A čo hovoríte na model C-HR Hy-Power?

Zdroj: autonews.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.