Test 3. generácie nabíjačiek Tesla Supercharger

Majiteľ Modelu 3 zverejnil detailné informácie o nabíjaní na najnovšej generácii Tesla Supercharger. Nová generácia nabíjačky nabila jeho elektromobil z 9% na 90% za 35 minút.

Majiteľ poznamenal, že Supercharger V3 hneď po zapojení zobrazoval nabíjací výkon až 255 kW. Táto rýchlosť trvala do 15% batérie, neskôr začala klesať a ustálila sa na úrovni okolo 177 kW. S touto rýchlosťou sa Model 3 dokázal nabiť z 9% na 23% iba za 4 minúty. Tu je zhrnutie celého procesu nabíjania.

Súvisiacie články
  • 9% – 50% = 12 minút
  • 9% – 60% = 15 minút
  • 9% – 70% = 19 minút
  • 9% – 80% = 25 minút
  • 9% – 90% = 35 minút

Treba poznamenať, že Tesla Supercharger V3 je ešte stále v skúšobnej fáze. Akonáhle sa začne hromadná výstavba nabíjačiek na štandard V3, je veľká šanca, že spomínaný nabíjací výkon na Modeli 3 sa ešte zlepší.

Skvelou správou pre majiteľov Tesiel je, že spoločnosť začala upgradovať výkon aj na súčasných nabíjacích staniciach 2. generácie, a to konkrétne na výkon 145 kW. Vďaka týmto vylepšeniam sa môžu tešiť aj majitelia starších Tesiel, ktoré nepodporujú obrovský nabíjací výkon v 3.generácii. K dnešnému dňu je po svete vybudovaných 12 888 Supercharger stojanov v 1441 lokalitách.

Už žiadne zdieľanie výkonu

Nová generácia Superchargerov s výkonom 250 kW poskytne nabíjaciu rýchlosť až 1 600 km/h, čo je vidieť aj na obrázku od majiteľa Modelu 3 vyššie. Nové nabíjačky už nerozdeľujú nabíjací výkon na 2 stojany, čo znamená, že každý stojan na konkrétnej stanici Supercharger V3 poskytne výkon 250 kW. To skráti čas nabíjania o 50%.

Mohlo by vás zaujímať

Náš tip
Tesla začína testovať Autopilot verzie 3. Vytvorí najpokrokovejší superpočítač na svete?
Náš tip
Toto je menšie a lacnejšie SUV od Tesly: Model Y má dojazd 482 kilometrov a 7 miest na sedenie
Náš tip
Prvé dojmy z prvej slovenskej Tesly Model 3: Výborná kvalita a dychberúce zrýchlenie
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.