Tesla upravuje dizajn Cybertrucku. Predstaví ho o mesiac

Pôvodný dizajn Cybertrucku musela Tesla zmenšiť, keďže bol pickup príliš robusný. Teraz Elon Musk na Twitteri píše, že model prechádza ďalšími “malými zmenami”. Predstaví ich asi o mesiac.

Pôvodný dizajn Cybertrucku prekvapil aj Američanov. Mal takmer 6 metrov na dĺžku a bol aj príliš široký pre priemernú americkú garáž. Nehovoriac o jeho použiteľnosti v Európe alebo Ázii. Neskôr Musk v televíznej show Jay Leno’s Garage potvrdil, že budú musieť zmenšiť celkové rozmery vozidla o ~5%.

Súvisiacie články
Pôvodné rozmery Tesla Cybertruck (Zdroj: Dimensions.com)

Rovnaký dizajn aj pre Európu?

Doteraz nebolo jasné, či Tesla bude ponúkať Cybertruck aj v Európe kvôli jeho veľkosti a váhe. Model bude pravdepodobne vážiť nad 3,5 tony a v Európe už v tomto prípade nejde o osobné vozidlo (na Slovensku kategória M1). V prípade potreby je však možné si dorobiť oprávnenie aj pre túto kategóriu.

Pôvodné roumery Tesla Cybertruck (Zdroj: Dimensions.com)

Musk si však pravdepodobne myslel, že dizajn Cybertrucku nebude vôbec možné homologizovať na európske cesty. Fanúšik ho na Twitteri upozornil, že je to možné, ale je potrebné si dorobiť túto kategóriu vozidiel. Musk na to reagoval so slovami, že v tomto prípade nebude problém priniesť americký dizajn pickupu aj do Európy.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.