Tesla zavádza ohľadom bezpečnosti svojich vozidiel, hovorí NHTSA

Americká národná agentúra pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) zaslala spoločnosti Tesla list týkajúci sa zavádzajúcich vyjadrení ohľadom bezpečnosti svojho sedanu Model 3.

Agentúre sa nepáčilo tvrdenie spoločnosti Tesla v blogovom príspevku zo 7. októbra 2018, v ktorom sa píše, že “Model 3 má najnižšiu pravdepodobnosť zranenia pasažiera zo všetkých testovaných vozidiel v histórii testovania NHTSA.“

Po vyjadreniach Tesly v blogu agentúra NHTSA verejne spochybnila tieto tvrdenia a uviedla, že neexistuje „najbezpečnejší“ automobil v rámci jej 5-hviezdičkového hodnotenia v crash testoch.

Tesla argumentuje tým, že jej výroky z blogov sú založené na „reálnych výsledkoch testov a výpočtoch NHTSA na určenie relatívneho rizika zranenia a pravdepodobnosti zranenia“.

Súvisiacie články

Tesla uviedla, že na základe týchto údajov dosiahol Model 3 Long-Range so zadným pohonom skóre bezpečnosti vozidla 0,38, čo znamená celkovú pravdepodobnosť zranenia na úrovni 5,7% – takto nízke číslo nikdy žiadne vozidlo nedosiahlo.

Tesla Model 3 dostal najlepšie 5-hviezdičkové hodnotenie bezpečnosti aj od európskej agentúry Euro NCAP a agentúry ANCAP, ktorá vykonáva crash testy pre región Austrálie a Nového Zélandu.

List od NHTSA bol zverejnený webe o právnej transparentnosti PlainSitena agentúra už záležitosť postúpila aj federálnemu Úradu pre ochranu spotrebiteľa USA. Podľa NHTSA „to nie je prvýkrát“, kedy Tesla nerešpektovala usmernenia NHTSA a to môže dať automobilke nespravodlivú konkurenčnú výhodu“.

Náš tip
Hrozivá nehoda Modelu X dokazuje, že toto SUV je právom tretím najbezpečnejším vozidlom sveta
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.