Tesla otvorí na Floride ďalší Supercharger 3. generácie

Po otvorení nabíjacej stanice Supercharger V3 v Las Vegas sme nepočuli o výstavbe žiadnej ďalšej podobnej stanice. Teraz však prichádza nový Supercharger 3. generácie na Floridu.

Prvé dve nabíjačky 3. generácie Tesla otvorila v tomto roku v areáli svojej fabriky vo Fremonte a v areáli SpaceX v meste Hawthorne. V júli Tesla otvorila tretiu takúto stanicu v Las Vegas a elektromobily Tesly sa tu nabijú výkonom až 250 kW alebo rýchlosťou 1600 km/h.

Tesla minulý mesiac požiadala o stavebné povolenie v meste Clearwater na Floride. Plánuje tu výstavbu V3 Superchargera, ako informuje príspevok na portáli Tesla Motors Club:

„Inštalácia nabíjacej stanice Tesla na existujúcom parkovisku pozostáva z 2 rozvodných skríň Supercharger V3, 8 nabíjacích stojanov, hlavného ovládača, rozvádzačového poľa a transformátora. Pod stanicu sa nalejú dva betónové podklady.“

Súvisiacie články

Podľa žiadosti tak ide o stojany s konfiguráciou 1:4, teda jedna V3 rozvodná skriňa obslúži 4 nabíjacie stojany. Takúto konfiguráciu nevidíme na žiadnej stanici súčasnej generácie V2.

Generálny riaditeľ Tesly Elon Musk už dlho hovorí o inštalovaní väčšieho množstva batérií a solárnych panelov na stanice Supercharger. Na to je však podľa Muska potrebné vybudovanie V3 Superchargerov a batérií Powerpack 2. generácie.

Žiadosť o stavebné povolenie Supercharger V3 na Floride nehovorí o stacionárnych batériách alebo solárnych paneloch. Tesla podala žiadosť minulý mesiac a mapa uvádza, že automobilka si chce nabíjaciu stanicu otvoriť do konca roka.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.