Suzuki v koncepte Futuro-e ukazuje svoju víziu elektrického SUV

Japonský výrobca automobilov Suzuki v Indii predstavil svoj koncept elektrického SUV-kupé pod názvom Futuro-e. Ide o akýsi experiment prezentujúci symbiózu technológií a dizajnu. Tie sa majú objaviť v budúcich produkčných verziách vozidiel z výrobnej linky Suzuki.

Už samotný názov naznačuje, že výrobca cieli na elektrické vozidlo s futuristickým vzhľadom. Z prezentovaného konceptu razí športový nádych s dávkou agresivity. Tú podčiarkuje zvažujúca sa strecha aj zaujímavý dizajn prednej masky. Futuro-e navonok pôsobí tak trochu ako mladší, trošku uhladenejší bratranec SUV-čka Range Rover Evoque.

Náš tip
Plug-in hybridné Suzuki ACROSS prichádza na trh. Zvládne 75 km na elektrinu.

Až pohľad do vnútra naplno prezrádza, čo presne si pod víziou budúcnosti Suzuki predstavuje a okamžite pripomína, že toto je len koncept. Interiér jednoducho pôsobí ako niečo zo sci-fi filmov – netradičný volant, všade plno obrazoviek a prerastená, no funkčne minimalistická prístrojová doska.

Súvisiacie články

Suzuki o ukážke elektrického auta neprezrádza žiadne detaily. Pripomína tiež, že vytvorené bolo čisto ako memento toho, že automobilka je pripravená na elektrickú budúcnosť a má aj svoje odvážne plány. Projekt bol na veľtrhu AutoExpo 2020 plne prezentovaný spoločnosťou Maruti Suzuki, čo je priama odnož japonskej automobilky Suzuki pôsobiaca čisto na indickom trhu.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.