ŠKODA na Slovensku začala predávať ENYAQ iV. Takéto sú ceny

Slovenskí fanúšikovia elektromobility sa dočkali. ŠKODA dnešným dňom spúšťa objednávky na nové plne elektrické SUV ENYAQ iV. Tento nový elektromobil na náš trh prichádza aj v špeciálnych verziách FIRST EDITION a FIRST EDITION PLUS.

Dvojica špeciálnych edícií

Cena je pri edícii FIRST EDITION stanovená na 58 790€, edíciu FIRST EDITION PLUS je možné objednať za 61 320€. V obidvoch prípadoch ide o ceny s DPH.

Práve limitované edície sa k slovenským zákazníkom dostanú ako prvé, a to už v priebehu prvého polroka 2021. ŠKODA uvádza, že ponúkajú výbavu, ktorá dokonale spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších vodičov.

Doplnková výbava špeciálnych edícií

  • príplatkový interiér SUITE s koženým poťahom sedadiel a dekorom Piano Black
  • ambientné osvetlenie výplne dverí a prístrojovej dosky
  • trojramenný vyhrievaný multifunkčný volant s HOD a podvolantovým ovládaním rekuperácie
  • 125 kW DC nabíjanie
  • 21-palcové disky BETRIA
  • Full LED Matrix predné svetlomety
  • zadné Full LED svetlá s dynamickým ukazovateľom smeru
  • vyhrievané akustické čelné sklo
  • akustické bočné sklá
  • asistenti FRONT ASSIT, SIDE ASSIT, CREW PROTECT ASSIST
  • adaptívny tempomat
  • adaptívny podvozok s voličom jazdných režimov
  • parkovacia zadná kamera
  • bezkľúčové odomykanie a štartovanie so SAFE systémom
  • rozpoznávanie dopravných značiek

Variant FIRST EDITION PLUS navyše získal do výbavy head-up displej s podporou rozšírenej reality AR, panoramatickú strechu, bočné airbagy vzadu či funkciu AREA VIEW.

Základ začína tesne pod 40 000€

Základné prevedenie elektrického SUV ŠKODA ENYAQ iV 60 so 62 kWh batériou, 390 km dojazdom a výkonom 132 kW sa na slovenský trh dostáva s predajnou cenou od 39 490 €.

Zákazníci v základe dostanú 19-palcové hliníkové disky PROTEUS, LED predné a LED zadné svetlomety, bezkľúčový prístup a štartovanie KESSY, 50 kW DC nabíjanie, mnoho Simply Clever riešení a ďalšie užitočné prvky výbavy.

Súvisiacie články

Výkonnejšia ŠKODA ENYAQ iV 80 s 82 kWh batériou, 510 km dojazdom a 150 kW elektromotorom ponúkne okrem vyššieho výkonu a dojazdu aj o čosi bohatšiu základnú výbavu. Cena v tomto prípade začína na 46 990 €.

V základnej výbave ponúka chrómované okenné lišty, strieborný strešný nosič, Full LED Matrix predné svetlomety a Full LED zadné svetlá s dynamickým ukazovateľom smeru, trojzónovú automatickú klimatizáciu, vyhrievané predné sedadlá, vyhrievaný volant s HOD a podvolantovým ovládaním rekuperácie či DRIVING MODE SELECT – volič jazdných režimov.

Prevedenie LOFT

Dvojica základných modelov na Slovensko prichádza v prevedení LOFT. Tá má obsahovať napríklad prvky ako rozpoznanie únavy vodiča, asistent udržiavania v jazdnom pruhu, dažďový či svetelný senzor alebo rozpoznávanie dopravných značiek. Samozrejmosťou sú parkovacie senzory vpredu i vzadu a taktiež parkovacia kamera.

O pohodlie vo vnútri vozidla sa stará automatická dvojzónová klimatizácia, 8 reproduktorov či 13-palcový infotainment systém s 2 x USB-C, podporou WLAN a hlasovým ovládaním prostredníctvom digitálnej asistentky Laura. Interiér LOFT je čalúnený látkou a umelou kožou a je doplnený hliníkovým brúseným dekorom.

Na želanie bude oba varianty možné ďalej dovybaviť buď jednotlivými položkami výbavy alebo prostredníctvom zvýhodnených balíčkov.

ENYAQ iV sa rozrastie o ďalšie dva modely

Modelový rad ENYAQ iV sa v priebehu roka 2021 zároveň rozrastie aj o ďalšie dva varianty, a síce o model s pohonom všetkých štyroch kolies či o športovo ladenú verziu ENYAQ iV RS s výkonom 225 kW a krútiacim momentom 460 Nm.

Náš tip
Škoda Enyaq iV oficiálne! Príde aj vo verzii RS a s dojazdom 510 kilometrov
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.